Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Arbeidet med tørrdokken ved Haakonsvern er i gang

Torsdag 23. mars ble første sprengningssalve avfyrt på Store Bogøy. Dette markerte starten på bygging av ny tørrdokk på Haakonsvern orlogsstasjon i Bergen.

Det var stortingsrepresentant Per Rune Henriksen (a) som fikk æren av å trykke på sprengningsknappen. Seremonien ble ledet av Ivar Knudsen som er sjef for FLO Tungt Vedlikehold.

Forsvarsdepartementet godkjente i januar utvidelse av tørrdokkanlegget på Haakonsvern i Bergen til vedlikehold av større fartøyer i Sjøforsvaret. Prosjektet har et økonomisk styringsmål på 333 millioner kroner. Øvre økonomisk ramme, inkludert avsetning for usikkerhet, er på om lag 380 millioner kroner.

Miljøvennlig
– Den nye dokken blir bredere, dypere og høyere ut fra kravene til de nye fregattene i Fridtjof Nansen-klassen. I tillegg blir alt gammelt og utrangert utstyr som vifter, ventilasjon og pumper byttet ut med nytt. Selve dokken blir ca 140 meter lang og 24 meter bred, sier prosjektsjef Per Egil Steen i Forsvarsbygg Utvikling Vest.

Image "9998_4484.jpg" without description

NY TØRRDOKK: Slik er det tenkt at den nye dokken skal se ut. Den eksisterende tørrdokken på Haakonsvern orlogsstasjon sto ferdig i 1962. Det har ikke vært foretatt fornyelser eller større tekniske rehabiliteringer. Dagens tørrdokk møter derfor ikke kravene til en operativ og effektiv marine. Illustrasjon: Sweco Grøner AS.

Les mer om våre prosjekter på Haakonsvern


Tekst: Ivar A. Berge
Bilder: Rune Morten Røen, MO Bergen

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.