Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Bygger nytt messebygg på Madla

I går var det første spadetak for det nye messebygget på Madla. Prosjektet omfatter oppsett av nytt messebygg med plass til 663 befal og menige. Oppstart er mars 2006 og det er beregnet en byggetid på litt over ett år.

Da første spadetak ble tatt på tomten til det nye messebygget var det nok et steg i retning av en moderne leir ved KNM Harald Haarfagre på Madla. I februar 2005 sto tre nye mannskapsforlegninger ferdig med 540 sengeplasser og 13 kontorarbeidsplasser for troppsbefal. Dette medførte at alle faste mannskaper i Rogaland ble samlet på et sted.

Image "9998_4495.jpg" without description

MODERNE: Det nye messebygget er tegnet av arkitekt Bjarne Ringstad i Code Arkitektur AS.

Det nye messebygget vil ha en stolkapasitet på 520 plasser, hvorav 448 er beregnet på menige og 72 er beregnet på befal. Bygningen skal inneholde nytt produksjonskjøkken samt messer for mannskaper og befal. Kjøkkenets produksjonskapasitet er satt til 1800 middagsporsjoner. Den nye bygningen vil bli plassert på parkeringsarealet foran undervisningsbygget på Madla.

– Offisiell oppstart var 22. mars og messebygget er beregnet å stå ferdig i mai 2007, sier prosjektsjef Per Egil Steen i Forsvarsbygg Utvikling Vest.

Image "9998_4505.jpg" without description


FØRSTE SPADETAK: Kommandør og sjef for KNM Harald Haarfagre, Terje Landmark , sto for første spadetak på tomten til det nye messebygget på Madla.

Tekst: Ivar A. Berge
Alle foto: Torkel Pavel Svendsen, KNM Harald Haarfagre

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.