Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Første Sindre II-radar overlevert

Det første radaranlegget i Sindre II-prosjektet er overlevert fra Forsvarsbygg Utvikling Nord. Den bygningstekniske delen av radaranlegget i Honningsvåg skal driftes av Markedsområde Finnmark og leies ut til FLO/IKT.

Mer enn ti år etter at kontrakten ble undertegnet står det første radaranlegget i Sindre II-prosjektet ferdig. Selve radaren og de radartekniske installasjonene ble overlevert i februar. I begynnelsen av april ble de bygningsmessige arbeidene overlevert, og dermed kunne hele anlegget overtas av Forsvarsbygg Utleie, Markedsområde Finnmark.

Milepæl
- Dette er en stor milepæl i et komplisert prosjekt, sier prosjektleder Fred Erik Fredly i Forsvarsbygg Utvikling Nord. Han er den fjerde prosjektlederen som har helhetsansvaret for Sindre II.

- Sindre II har tatt lang tid å realisere, men det har vært et prosjekt der de tekniske løsningene, blant annet fra den italienske radarleverandøren Selex, har vært utviklet underveis i prosjektet, sier Fredly.

Godt anlegg
Markedsområde Finnmark har ventet lenge på denne dagen.

- Vi har sett fram til å overta ansvaret for driften av Sindre II i Honningsvåg. Forsvarsbygg Utvikling leverer fra seg et godt anlegg. Vi skal leie det ut til FLO/IKT som stiller meget strenge krav til den tjenesten vi skal levere for å holde radaren i drift. Vi ser fram til et samarbeid som vil bli en stor og god utfordring for oss, sier markedssjef Lars Wivesoll.

Viktig oppgave
Sindre II-radaren i Honningsvåg har vært et stort prosjekt.

- Det er et flott anlegg, med topp utstyr for å løse viktige oppgaver i mange år framover. Vi ser fram til at hele Sindre II er fullført, sier Major Gjermund Arnekleiv, EBA-ansvarlig i FLO/IKT.

Sindre II prosjektet består av til sammen tre stasjoner. I tillegg til Honningsvåg er det to stasjoner i Troms. Disse vil bli ferdigstilt og overlevert i løpet av 2006 og 2007. Total kostnadsramme er mer enn 1,5 milliarder kroner.

Image "10828_2.jpg" without description

Overlevering ved radomen:
Fra venstre: Terje Nilsen, FLO/IKT Honningsvåg, Gjermund Arnekleiv, EBA-ansvarlig FLO/IKT, Fred Erik Fredly, Forsvarsbygg Utvikling Nord, Lars Wivesoll, Forsvarsbygg Utleie, Markedsområde Finnmark, Roald Nilssen, FLO/IKT Honningsvåg.


Tekst og foto: Terje Bartholsen

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.