Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Fra lagerrom til kapell på Værnes garnison

Onsdag 29. mars var det vigsling av nytt kapell i soldatheimen på Heimevernets utdanningssenter på Værnes. Biskopen i Oslo Ole Christian Kvarme, som også er biskop for Forsvaret, sto for den offisielle vigslingen av kapellet.

I juli 2005 startet Forsvarsbygg arbeidet med å omgjøre et lagerrom i fritidsbygget på Værnes garnison til et kapell. Arbeidet sto ferdig i februar 2006.

Image "9998_4530.jpg" without description
- Det er ikke hverdagskost å få oppdraget med å arbeide med geistlige bygg, men samarbeidet mellom Forsvarsbygg, interiørarkitekt, kunstner og prest har gjort dette til et svært interessant prosjekt, forteller prosjektleder Frank Nordheim i Forsvarsbygg Utvikling Øst.

Interiørarkitekt Sissel Nordberg har hatt oppdraget med å tilrettelegge for godt materialvalg, avstemte farger, lys, valg av interiør og design i tett samarbeid med Forsvarsbygg. Den anerkjente kunstneren Gunnar Torvund har utsmykket kapellet med vakker glasskunst som gjør kapellet til en severdighet.

Hele prosjektet har kostet 2,8 millioner kroner. Dette inkluderer kunst og interiør. Det er Generalinspektøren for Heimevernet som har stilt midler til disposisjon.

I tillegg til biskop Ole Christian Kvarme var blant annet Generalinspektøren for Heimevernet Generalmajor, Bernt Brovold og sjef HVUV Oberstløytnant Torbjørn Mæhlumsveen til stede under vigslinggsgudstjenesten. Fra Forsvarsbygg deltok administrerende direktør Frode Sjursen, direktør Olaf Dobloug i Forsvarsbygg Utvikling, Tormod Urdahl i Forsvarsbygg Eiendom og prosjektsjef Jens Levi Moldstad i Forsvarsbygg Utvikling Øst/Østerdalen.

Image "9998_4525.jpg" without description

FORNØYDE: Interiørarkitekt Sissel Nordberg, sjef HVUV Oberstløytnant Torbjørn Mæhlumsveen og biskop i Oslo Ole Christian Kvarme var svært godt fornøyd med det nye kapellet i soldatheimen på Heimevernets utdanningssenter på Værnes. Foto: Ivar Værnesbranden, Stjørdalens Blad.

Tekst: Ivar A. Berge
Foto: Forsvarsbygg og Ivar Værnesbranden, Stjørdalens Blad.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.