Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Ny hangar til GSV

Til høsten starter bygging av ny helikopterhangar på Garnisonen i Sør-Varanger.

Høsten 2006 starter arbeidet med å bygge ny helikopterhangar for grensevakten på Garnisonen i Sør-Varanger (GSV). Den nye hangaren skal ha plass til to helikoptre, og blir plassert like ved dagens helikopterlandingsplass inne i leiren på Høybuktmoen.

Suverenitet
Grensevaktens oppgave er å overvåke og håndheve suverenitet langs den 196 kilometer lange grensen mot Russland. Tjenesten på bakken støttes av helikopter fra 339 skvadron på Bardufoss til overvåking, personellforflytning og annen transport.

- Helikoptrene utgjør en svært viktig innsatsfaktor for en effektiv overvåking. Den nye hangaren er derfor etterlengtet, sier EBA-ansvarlig, major Tor-Kristian Pettersen på GSV.

Sparer penger
Den nye hangaren blir på om lag 450 kvadratmeter. Inkludert flytting av drivstoffanlegget har hele prosjektet en totalramme på om lag 8 millioner kroner.

- Bærekonstuksjonen blir i stål, og det blir utvendig kledning med stålplater. Vi planlegger å sende ut tilbudet i vår, med byggestart etter sommeren. Hangaren skal stå ferdig første halvår 2007, sier prosjektleder Jan Løvhaug i Forsvarsbygg Utvikling Nord.

Den gamle hangar ”Mike” i vestleiren er nedslitt. Den er fra 1947 og vil bli avhendet når den nye er tatt i bruk.

- Dette prosjektet vil gi langt bedre arbeidsforhold for helikoptertjenesten, og samtidig spare Forsvaret for betydelige årlige utgifter i husleie og driftsutgifter for den gamle og unødvendig store hangaren, sier Kjell-Martin Høyli i Forsvarsbygg Utleie, Markedsområde Finnmark.

Image "10838_1.jpg" without description

Klart for ny hangar på helikopterlandingsplassen.
Fra venstre: Kjell-Martin Høyli, Forsvarsbygg Utleie, Jan Løvhaug, Forsvarsbygg Utvikling og Tor-Kristian Pettersen, EBA-ansvarlig, GSV.

Tekst/Foto: Terje Bartholsen.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.