Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Angrepsfelt Sør i Regionfelt Østlandet tatt i bruk

Det mest sentrale anlegget i Regionfelt Østlandet, Angrepsfelt Sør, ble i dag overlevert fra Forsvarsbygg til Forsvaret ved Plasskommandant Kjell-Ove Orderud Skare. Administrerende direktør i Forsvarsbygg, Frode Sjursen, var tilstede og gratulerte med et moderne ”klasserom” i Østerdalen.

Image "11093_4.gif" without description

Administrerende direktør i Forsvarsbygg Frode Sjursen og Direktør i Forsvarsbygg Utvikling Olaf Dobloug

Sjursen benyttet også anledningen til å takke alle de i Forsvarsbygg som har bidratt i dette viktige prosjektet. Sjursen trakk også frem den kompetansen Forsvarsbygg har tilegnet seg gjennom arbeidet, som miljøplanlegging, kommunikasjon, grunnervervsprosesser, tekniske løsninger i feltet, SMART-verktøyet med mere.
– Dette er et lagarbeid hvor mange har gjort viktige bidrag, uttalte han.

Angrepsfelt Sør er ”hjertet” i Forsvarets nye skyte- og øvingsfelt i Østerdalen. Angrepsfeltet vil bli brukt av mekanisert infanteri, kavaleri, artilleri og ingeniøravdelinger, blant annet i samvirkeøvinger. Anlegget blir av Forsvaret sett på som helt vesentlig for å gi norske soldater, inkludert Telemark bataljon, krevende og realistiske øvingsforhold.

I

Image "11093_2.gif" without description
Stridsvogn og panservogn på banen
nnholdsrikt og moderne anlegg
Feltet inneholder tre baner; stridsvognbane, stormbane og en bane til bruk for panservernsoldater (PV-bane). Som en del av disse baneanleggene finnes videre cirka 20 stridsvogntrasser der både hjulgående og beltegående kjøretøyer kan rykke frem og bekjempe mål. Hver av disse traseene er mellom to og fire kilometer lange. Det er etablert cirka 150 målområder for oppdukkende mål, samt 4 bevegelige målbaner. I tillegg er det etablert cirka 90 kilometer veg og traseer. -Vi er glade for å kunne levere til Forsvaret et av Europas mest moderne øvingsanlegg, uttaler prosjektsjef Jens Levi Moldstad i Forsvarsbygg Utvikling Østerdalen.

Bruk av anlegget
Den militære aktiviteten i Angrepsfelt Sør vil først og fremst foregå med stridsvogner som manøvrerer i traseene og avgir ild mot de etablerte målene. Pansrede ingeniør- og artilleriavdelinger vil støtte disse operasjonene. Områdene sør i feltet vil fungere som oppmarsj- og fremrykningsområder hvor finkalibret ammunisjon vil bli benyttet.

Tall og fakta om Angrepsfelt Sør:

• 2 skyteledertårn
• 1 målkjørerhus
• 140 oppdukkende mål
• 4 bevegelige målbaner
• 90 km veg og traseer

Byggestart for anlegget var mars 2004.

Image "11093_3.gif" without description

Utsnitt som viser deler av Angrepsfelt Sør i Regionfelt Østlandet
Klikk her for større bilde

Tekst og foto: Heidi Sørskog og Trond Enemo Forsvarsbygg Utvikling

 

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.