Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Brakkebyggene stengt inntil videre

Forsvarsbygg har i helga jobbet på spreng for å kontrollere sikkerheten ved de fire brakkebyggene som fredag ble stengt. Forsvarsbygg leier fire av de 16 brakkebyggene som fredag ble stengt etter henstilling fra kommunal- og regionalminister Åslaug Haga.

Lørdag og søndag er det foretatt både byggherrekontroller, visuelle kontroller og uavhengige tredjepartskontroller.
- Sikkerheten går foran alt. Brakkene gjenåpnes ikke før vi er helt sikre på at alt er i orden, sier prosjektsjef i Forsvarsbygg Utvikling Vest, Per Egil Steen.

Følgende er status søndag kveld:

Jåtta i Stavanger: Holdes stengt
Brakkebygget på Jåtta blir ikke gjenåpnet i morgen. Det er klart etter at Forsvarsbygg har sluttført en kontroll utført av uavhengige eksperter, som indikerer at trykket på grunnen er for høyt. Dette innebærer at fundamenteringen må forsterkes. Uniteam, som eier brakkebygget, har ansvaret for å utbedre og dokmentere løsningen.

- Vi satser på at sikringsarbeidene kan igangsettes snarest. Vi antar per i dag at det vil ta minst en uke fra arbeidene starter til brakkene kan gjenåpnes, sier Per Egil Steen. For det personellet som har sin arbeidsplass i bygget, vil omplassering til andre lokaler være aktuelt.

FFI på Kjeller er trygg
Brakken som leies ut til FFI på Kjeller har også blitt midlertidig stengt, til tross for at denne ble forsterket ytterligere forrige uke. Forsvarsbygg foretok tidligere denne uken kontroll av brakken som leies til FFI på Kjeller. Fundamenteringen er for denne brakken levert av et annet firma enn de brakkene som er rast sammen i Oslo. For denne brakken ble det ikke avdekket noen svakheter i fundamenteringen, men Forsvarsbygg valgte likevel i samråd med Uniteam AS å forsterke fundamentene ytterligere. Denne brakken skal derfor være helt trygg å bruke, men vil ikke åpnes før det er foretatt en tredjepartskontroll av PABAS rådgivende ingeniører på mandag.

Kontroll av brakker
For brakken som disponeres av FLO/TV på Kjeller flystasjon er det på lørdag foretatt en kontroll. Her kunne Forsvarsbygg ikke gå god for at fundamenteringen er tilfredsstillende og valgte derfor, i samråd med PABAS rådgivende ingeniører, å stenge bygningen umiddelbart. Forsvarsbygg iverksatte, i samarbeid med Uniteam AS, å forsterke brakkens fundamenter. Dette arbeidet ble ferdigstilt lørdag kveld. Også denne brakken holdes stengt inntil det er foretatt en tredjepartskontroll mandag morgen.

Forsvarsbygg har videre vært i dialog med Skedsmo kommune gjennom helgen. Kommunen vil sammen med Forsvarsbygg gjennomføre en inspeksjon av byggene mandag morgen.

Akershus Festning
To brakker på Akershus Festning er midlertidig stengt og kundene er informert. Forsvarsbygg foretok søndag en kontroll av disse brakkene. Her kunne Forsvarsbygg heller ikke gå god for fundamenteringen. For en av brakkene er midlertidig reparasjon ikke aktuelt. Riggen er derfor stengt inntil videre. Forsvarsbygg og Forsvarets Stabsmusikk er allerede i dialog og jobber sammen om å finne en midlertidig løsning.

For den andre brakken iverksatte Forsvarsbygg, i samarbeid med Uniteam AS, å forsterke brakkens fundamenter. Dette arbeidet ble ferdigstilt søndag kveld. Denne brakken vil også holdes stengt inntil det er foretatt en tredjepartskontroll mandag morgen. Forsvarsbygg forsøker nå å komme i kontakt med Oslo kommune, slik at man kan få en avklaring med kommunen i løpet av mandag morgen.

Det er bygningssjefene i kommunene som gir endelig klarsignal for gjenåpning av de stengte brakkebyggene.

For mer informasjon, kontakt
Markedssjef Markedsområde Oslofjord (Kjeller), Forsvarsbygg Utleie, Thomas Odiin, mobil: 95 23 25 63
Markedssjef Markedsområde Oslo (Akershus Festning), Forsvarsbygg Utleie, Ola Løvlien, mobil: 99 20 83 54
Kommunikasjonssjef Forsvarsbygg Utleie: Cecilie Jentoft, mobil 91 11 36 67
Prosjektsjef i Forsvarsbygg Utvikling Vest (Stavanger), Per Egil Steen. Telefon 924 42 764

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.