Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Brakkebygninger på Kjeller åpnet i rekordtempo

Brakkene på Kjeller som Forsvarsbygg Utleie leier ut til Forsvarets Logistikk Organisasjon tunge verksteder (FLO/TV) og Forsvarets Forskningsinstitutt (FFI), er gjenåpnet etter å ha vært stengt i snart to uker. - Vi er veldig godt fornøyd med hvor raskt dette har gått og at kundene våre nå kan ta i bruk kontorene sine igjen, sier markedssjef i Forsvarsbygg, Thomas Odiin.

FFI og FLO/TV på Kjeller er nå gjenåpnet
Forsvarsbygg Utleie har sammen med Uniteam AS jobbet på spreng i nærmere to uker for å utbedre fundamenteringen under de to brakkene. Brakkene ble godkjent for gjenåpning i helgen og sto derfor klare til bruk mandag 9.juli. Tidligere sto de to brakkene på tresøyler, men nå er disse skiftet ut med kvadratiske treblokker slik at vekten av brakkene fordeles bedre.

Samarbeidet med Skedsmo Kommune har fungert meget bra. Steinar Sande, leder for byggesaksavdelingen i Skedsmo kommunes tekniske sektor er godt fornøyd med hvordan arbeidet er utført på Kjeller.

Brakker stengt
Kommunalminister Åslaug Haga ba fredag 22.juni sju kommuner om straks å stenge til sammen 16 brakkebygninger i tillegg til de 16 som allerede er stengt i Oslo, inntil uavhengig kontroll er gjennomført. Forsvarsbygg leier seks av disse brakkeriggene, hvorav fem ble stengt. De berørte avdelinger i Forsvaret var Forsvarets Logistikk Organisasjon tunge verksteder (FLO/TV) på Kjeller, Forsvarets Forskningsinstitutt (FFI), Forsvarets Stabsmusikk, Narko Sør og Forsvarets Stabsskole på Akershus Festning, samt Joint Warfare Center (JWC) på Jåtta i Stavanger. Brakkebygget på Jåtta ble gjenåpnet 2. juli.

Akershus Festning
To brakker på Akershus Festning er fortsatt stengt og kundene er informert. En av brakkene ble stengt søndag 24. juni og vil ikke åpnes igjen. Dette fordi en midlertidig reparasjon ikke er aktuelt.

For den andre brakken vil det bli igangsett utbedringsarbeider i samarbeid med Uniteam AS i uke 28. Forsvarsbygg Utleie regner med at dette arbeidet vil ferdigstilles i løpet av ca. en uke.

Det er bygningssjefene i kommunene som gir endelig klarsignal for gjenåpning av de stengte brakkebyggene.


For flere opplysninger kontakt:

  • Markedssjef Markedsområde Oslofjord (Kjeller), Forsvarsbygg Utleie:
    Thomas Odiin, mobil: 95 23 25 63
  • Markedssjef Markedsområde Oslo (Akershus Festning), Forsvarsbygg Utleie:
    Ola Løvlien, mobil: 99 20 83 54
  • Kommunikasjonssjef Forsvarsbygg Utleie:
    Cecilie Jentoft, mobil 91 11 36 67

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.