Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Byggeprosjekter i kø på Andøya

Nybyggingen på Andøya flystasjon skyter fart. Tre prosjekter for til sammen 90 millioner er klare til start.

Konkurransen om generalentreprisen for å bygge nytt kontrolltårn er allerede lyst ut. Det nye tårnet skal bygges ved siden av det gamle i åtte etasjer med 27 meters øyehøyde for flygeledertjenesten. Den økte høyden vil gi flygelederne bedre sikt til de operative flatene på flyplassen.
- Vi planlegger å starte byggingen i november/desember og tårnet skal stå ferdig ved utgangen av neste år, sier prosjektleder Reidun Haaland Vandvik i Forsvarsbygg.
Totalkostnad for bygging av nytt kontrolltårn er om lag 35 millioner kroner inkludert mva.

Forsyningslager
Samtidig som dette pågår er det straks klart for siste etappe i arbeidet med å etablere Andøya som en kompakt stasjon. Et nytt forsyningslager som skal etableres som nybygg tilknyttet Hangar G vil flytte den siste gjenværende virksomheten i Skarsteindalen inn på Flystasjonen.
- Det vil være en stor fordel for både virksomheten og de ansatte å få flytte fra Skarsteindalen, sier oberstløytnant Jørn Stave.
Forsyningslageret blir om lag 1 000 kvadratmeter og blir bygd som elementbygg med bærekonstruksjoner i stål. Totalkostnad for prosjektet blir på om lag 20 millioner kroner inkludert mva.

Mannskapsforlegning og messe
Det tredje prosjektet er en ny mannskapsforlegning/messe med soldatrom, kjøkken, spiseplasser, velferdsrom og fellesrom. Den skal ha til sammen 54 sengeplasser og vil erstatte det gamle ”Nor-Can” bygget som ikke tilfredsstiller dagens krav. Nybygget blir om lag 1 400 kvadratmeter stort og har en totalkostnad på om lag 35 millioner kroner inkludert mva.
- Vi planlegger å lyse ut disse to siste kontraktene som totalentrepriser i løpet av høsten eller tidlig i 2008, sier Reidun Haaland Vandvik.

Image "11124_1.jpg" without description

Nytt kontrolltårn er det første av tre store byggeprosjekter som kommer på Andøya flystasjon. Fra venstre: Oberstløytnant Jørn Stave, seksjonsleder Harry Berg-Olsen, EBA-koordinator Bertha Van der Veen, prosjektleder Reidun Haaland Vandvik og prosjektsjef Erik Anders Helin.
Flere opplysninger:
Kommunikasjonsrådgiver Terje Bartholsen, Forsvarsbygg Utvikling Nord,
Tlf: 924 35 520 – epost: terje.bartholsen@forsvarsbygg.no

 

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.