Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Forsvarsministeren på Setermoen:-Velferd og idrett alltid gode investeringer

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen markerte satsingen på velferd og idrett på Setermoen med å åpne ny kunstgressbane og nytt idrettsbygg.

Image "11121_2.jpg" without description

Soldatene fikk kjørt seg for full musikk på spinningsyklene under besøket av forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

- Det nye idrettsbygget er et topp moderne helsestudio. Det er veldig hyggelig å se slike prosjekter realisert. Velferd og idrett er alltid gode investeringer for Forsvaret. Det er viktig både for soldatutdanningen og for trivselen, sa Strøm-Erichsen under markeringen.

Kunstgressbanen er topp moderne. Idrettsbygget inneholder blant annet mer enn 400 velutstyrte kvadra

tmeter styrketreningsareal, 30 spinningsykler, aerobicrom og full størrelse håndballbane. I tillegg er det etablert ny kantine like ved forlegningsområdet i leiren.

- Hele satsingen har til sammen kostet mer enn 40 millioner kroner i tillegg til at det er investert millioner i moderne treningsutstyr, sier Carl Oscar Pedersen i Forsvarsbygg Utvikling.

Samarbeid
Image "11121_3.jpg" without description

- Et fantastisk anlegg, konstaterte forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen da hun kom til den nye kunstgressbanen på Setermoen sammen med sjefen for Hærens styrker generalmajor Jon B. Lilland.


Forsvaret har inngått avtale med Bardu kommune om administrasjon av treningsfasilitetene og ettersyn av utstyr.

- Vi setter pris på dette samarbeidet. Forsvaret signaliserte tidlig at de hadde sett at dette var noe kommunen hadde god kompetanse på og ønsket å ha oss med på laget. Vi har et godt samarbeid med Forsvaret på mange områder. Nå håper vi samarbeidet kan utvikles slik at sivile også kan bruke disse flotte treningsanleggene i perioder der Forsvaret har ledig tid, sier leder avdeling kultur i Bardu kommune, Ole Kroken.

Image "11121_1.jpg" without description

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen i samtale med idrettsoffiser på Setermoen Inger Øverbø, og Carl Oscar Pedersen, stabssjef Forsvarsbygg Utvikling i det nye styrketreningsrommet.

Teskt og foto: Terje Bartholsen

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.