Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Forurensingen er fjernet

Forsvarsbygg har fjernet oljeforurensingen under Hangar A på Bodø Hovedflystasjon.

Hydraulikkoljen som hadde lekket ned under gulvet i Hangar A hadde forurenset grunnen mindre enn fryktet. De forurensede massene blir nå kjørt til godkjent deponi i Mo i Rana.

- Vi var spent på det eksakte omfanget av forurensingen. Det hadde vært mindre lekkasjer over mange år, samt noen større. Til sammen kunne det være snakk om noen tusen liter olje som hadde forsvunnet ned i grunnen over tid. Deler av grunnen var tydelig forurenset, men heldigvis var omfanget mindre enn man kunne frykte, sier prosjektleder Magne Pettersen i Forsvarsbygg Utvikling Nord.

Kontroll

Det er tatt en rekke prøver av jord og vann for å sikre at det ikke blir liggende forurensete masser igjen når vedlikeholdshangaren for F-16 skal settes i stand igjen. På den måten sikres både arbeidsmiljøet og omgivelsene mot at gamle utslipp skal skape problemer i framtida.

- Vi bruker nærmere tretti millioner på hele prosjektet. Da er også anleggene i Hangar A fullt oppdatert til dagens krav. Når mekanikerne og flyene er tilbake skal det ikke lukte olje fra grunnen, det er helt sikkert, sier Pettersen.

Miljø

Arbeidet med å fjerne forurensingen er gjort i samarbeid med Forsvarsbyggs egen miljøekspertise og i nær kontakt med fylkesmannens miljøvernavdeling gjennom hele prosjektet.

- Vi har lagt stor vekt på et bredt samarbeid med miljømyndighetene i dette arbeidet for å sikre at vi trygt kan friskmelde Hangar A når vi er ferdige, sier Magne Pettersen.


Tekst: Terje Bartholsen
Foto: Forsvarsbygg

Image "11261_1.jpg" without description
Både gulvet og jordmasser i grunnen er gravd ut under Hangar A

Flere opplysninger:
Prosjektleder Magne Pettersen, Forsvarsbygg Utvikling Nord - tlf 902 06 477

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.