Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Kongen åpnet ledelsesbygget

Torsdag besørget H. M. Kongen den offisielle åpningen av Forsvarets ledelsesbygg i Oslo. Statsråde Anne-Grete Strøm-Erichsen takket Forsvarsbygg for hjelpen.

- Samlokalisering av Forsvarsdepartementet og Forsvarets øverste ledelse her på Akershus gjør det mulig å styrke departementets evne til strategisk og overordnet planlegging, ledelse og kontroll av Forsvaret, sa statsråd Anne-Grete Strøm-Erichsen. Hun er veldig takknemmelig for de flotte kontorene og takket eksplisitt Forsvarsbygg for at prosjektet har blitt så vellykket.

Image "11125_1.jpg" without description

KONGELIG ÅPNING: H. M. Kong Harald åpnet Forsvarets ledelsesbygg. Her ledsaget av statsråd Anne-Grete Strøm-Erichsen

I historiske omgivelser
Etter åpningstalen ved forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen og drilloppvisning ved H. M. Kongens Garde, foretok H. M. Kongen åpningen av ledelsesbygget. Deretter fikk han en omvisning i bygget.

Forsvarets ledelsesbygg huser 560 kontorplasser på til sammen 17 200 kvadratmeter, og har en kostnadsramme på 580 millioner kroner. Beliggenheten inne på området til Akershus festning er unik. De arkitektoniske løsningene bevarer de historiske byggene som er rehabiliterte, samtidig som det nye bygget er moderne og funksjonelt. Samtidig har kunst og utsmykking spilt en viktig rolle, og er blitt en integrert og naturlig del av omgivelsene.

Integrert forsvarsledelse
Stortinget besluttet høsten 2003 å bevilge penger til et nytt ledelsesbygg for Forsvaret. Beslutningen var knyttet til målsettingen om at forsvarssjefen og de strategiske funksjoner skulle integreres i Forsvarsdepartementet og at en ny forsvarsstab skulle opprettes til støtte for forsvarssjefen, i hans rolle som sjef for Forsvarets militære organisasjon.

Image "11125_2.jpg" without description

H. M. Kong Harald og statsråd Anne-Grete Strøm-Erichsen utenfor Forsvarets ledelsesbygg. Forsvarssjef Sverre Diesen til høyre i bildet.


Foto: Arne Flaaten, Forsvarets Forum

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.