Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Kvinnebølge i Nord

Nytilsettingene i Forsvarsbygg Utvikling Nord har ført til at det nå er like mange kvinner som menn blant de ansatte.

- Det er gledelig å se at godt kvalifiserte kvinner kommer for fullt i en tradisjonelt mannsdominert bransje, sier prosjektsjef Geir Tony Andreassen.
Forsvarsbygg Utvikling Nord med hovedkontor på Bardufoss er inne i en vekstperiode i takt med den økende satsingen på nye investeringer for Forsvaret i Nord-Norge. En rekke nye stillinger er besatt, og flere er lyst ut. Og til tross for at mange melder om problemer med å få tak i kvalifiserte søkere har ikke dette vært et problem for Forsvarsbygg.
- Vi opplever at det er interesse fra godt kvalifiserte søkere når vi har ledige stillinger. Vi har som en av de sterkeste byggherreorganisasjonene i Nord-Norge stor spennvidde i prosjektene både geografisk og faglig. Når vi samtidig kan tilby gode betingelser har det til nå vært god søkning fra godt kvalifiserte personer. At de fleste som har fått jobb den siste perioden har vært kvinner er jo bare ekstra hyggelig, sier Andreassen.

Spennende
Reidun Haaland Vandvik er ingeniør og kom til Forsvarsbygg Utvikling Nord fra Bærum kommune for kort tid siden. Nå leder hun blant annet tidligfasearbeidet for ny brannstasjon og kvarter for avdelingsbefal på Bardufoss, hun leder arbeider med nytt kontrolltårn på Andøya og flere prosjekter på Setermoen.
- Jeg har en mann som jobber i Hæren. Mange av de interessante jobbene for ham er i Troms. For oss er det viktig at familien skal være samlet og vi vil unngå pendling, men samtidig var det uaktuelt for meg å flytte uten å ha en interessant og spennende jobb å gå til. Det fant jeg i Forsvarsbygg Utvikling Nord, sier Reidun H. Vandvik.
- Det er også veldig godt tilrettelagt for forsvarsfamilier i dette området, for eksempel med helgeåpne barnehager. Det er en stor fordel når den ene parten er for eksempel i Afghanistan, legger hun til.


Image "11021_1.jpg" without description
Nytilsatte i Forsvarsbygg Utvikling Nord, b
ak fra venstre: Prosjektleder Cathrin Amundsen Strømseth, konsulent Sylvi Sandbakken, prosjektstyrer Anne Lockertsen, seniorkonsulent Trine Lise Ekanger og prosjektleder Gro Kari Hansen. Foran fra venstre: prosjektleder Margrete Breivik Dahl og prosjektleder Reidun Haaland Vandvik. Aud Val i Bodø og Åshild Slåttå Watn var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Terje Bartholsen.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.