Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Longva vant arkitektkonkurranse på Haakonsvern

Longva arkitekter AS har vunnet arkitektkonkurransen for det nye militære treningssenteret på Haakonsvern.

Vinnerutkastet er ett av flere alternativer som vurderes som løsning. Andre mulige forslag til løsning er å rehabilitere og bygge om dagens anlegg, eventuelt supplert med leie av eksterne kapasiteter. Anbefaling på løsning vil foreligge fra Forsvarsbygg i løpet av kort tid, og forprosjekt planlegges ferdigstilt til sommeren.

Image "11008_1.jpg" without description
Allsidig treningssenter
Forsvarsbygg Utvikling Vest er byggherre for det nye treningssenteret, som får 4 000 potensielle brukere.
Anlegget vil blant annet inneholde idrettshall, nærkamprom, svømme- og livredningshall, styrkerom og kontorer for idrettstjenesten. På utendørsområdet planlegges det blant annet fotballbane, løpebane, hinderbane, klatretårn og anlegg for aktiviteter i og ved sjø.

Kan stå ferdig ved inngangen til 2010
- Med forbehold om godkjenning i de rette instansene i løpet av høsten, kan det bli byggestart våren 2008, sier prosjektsjef Per Egil Steen i Forsvarsbygg Utvikling Vest.
Prosjektet er foreløpig beregnet å koste rundt 280 millioner kroner.
- Kostnadene er imidlertid beheftet med en del usikkerhet på et så tidlig stadium i prosessen. Prosjektet kan, dersom alt følger den oppsatte planen og ingen uforutsette forhold inntrer, stå ferdig ved inngangen til 2010, sier Steen.

Enstemmig jury
Image "11008_2.jpg" without description

Fem innbudte arkitektkontorer har deltatt i plan- og designkonkurransen om å få utforme alternativet med nytt treningsanlegg. Foruten vinneren har HRTB A/S, Bovim-Fuglu-Svingen AS Arkitekter, 3RW arkitekter og Lpo Arkitektur & Design AS deltatt.
Juryen under ledelse av Generalinspektøren for Sjøforsvaret, Eirik Finseth, var enstemmig i sin beslutning.
- Jeg har stor tro på at vi – med det nye treningsanlegget- skal kunne gi brukerne et topp tilbud, sier Finseth. Han forteller at avdelinger og personellgrupper i framtiden også skal få muligheter til å trene mer målbevisst og enda mer spesifikt i forhold til arbeidssituasjonen om bord eller på land.
- Vi planlegger med nøkternhet og fleksibilitet. Samtidig skal anlegget tilpasses Forsvarets behov. Forsvarsbygg utreder flere løsninger, men det er mye som tyder på at dagens anlegg må erstattes med nybygg og nyetablering av utendørs trenings- og øvingsanlegg, sier generalinspektøren.

(Alle illustrasjonsbilder: Longva arkitekter AS)

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.