Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Ny hangar i Bodø redder liv

(Pressemelding:) Forsvarsbygg Utvikling og Skanska AS undertegnet 27. juni kontrakten om bygging av ny hangar for redningstjenesten i Bodø. Kontrakten har en verdi på om lag 109 millioner kroner inkludert mva.

Den nye hangaren skal erstatte den femti år gamle Hangar B som i dag huser redningshelikoptrene. Tilstanden på den gamle hangaren er dårlig. Arbeidstilsynet har konstatert at forholdene ikke er tilfredsstillende og tekniske mangler med bygget kan gi problemer under utrykning.

Rask utrykning
Den nye hangaren vil gi redningstjenesten topp moderne forhold for både mannskaper og vedlikehold av helikoptrene. Samtidig etableres det fasiliteter for tilstedevakt i Bodø. Det betyr at mannskapene på redningshelikopteret vil bo vegg i vegg med hangaren når de er på vakt. I dag har de hjemmevakt om kvelden og natta. Tilstedevakt vil redusere utrykningstida for redningstjenesten betydelig. Det er svært viktig for å øke sjansen til å redde liv for eksempel under et forlis.

Samme plassering
Den nye hangaren bygges nær den gamle hangaren like vest for den sivile terminalen. Den vil få to dokker for helikoptre, med mulighet for en tredje.
- Redningstjenesten har stort behov for en rask realisering av den nye hangaren, og det er en glede at vi i dag kan inngå kontrakt med Skanska og at byggingen endelig kan starte, sier direktør Olaf Dobloug i Forsvarsbygg Utvikling.

Redder liv
- Dette er en gledens dag for redningsskvadronen. Dette prosjektet vil øke vår mulighet for å redde liv når vi rykker ut. Nå håper vi bare den tredje dokken også kommer på plass snart. Jeg vil takke Forsvarsbygg som har gjort en stor innsats for å få prosjektet dit det er i dag og samtidig takke arbeidstakerorganisasjonene som har stått på og holdt ut under dårlige arbeidsforhold i den gamle hangaren, sier sjef for 330-skvadronen, major Paul Paulsen.

- Vi ser fram til å realisere et viktig og profilert prosjekt. Vi har som mål å levere prosjekter med null feil og er klar til å starte arbeidet om kort tid, sier regiondirektør Roger Pettersen i Skanska.

Den nye hangeren for redningstjenesten i Bodø blir 3 500 kvadratmeter stor og skal stå ferdig høsten 2008.

Image "11105_1.jpg" without description

Glede over ny hangar: fra venstre: Regiondirektør Skanska Roger
Pettersen, sjef 330-skvadronen major Paul Paulsen og direktør
Forsvarsbygg Utvikling Olaf Dobloug. (Foto: Terje Bartholsen)


Flere opplysninger:
Kommunikasjonsrådgiver Terje Bartholsen, Forsvarsbygg Utvikling Nord – 924 35 520

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.