Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Rena leir vokser: Forsvarsbygg overtar 108 nye boenheter

I dag overleveres to nye bygg med til sammen 108 boenheter i Rena leir. Forlegningene som skal benyttes av vervede og befal er ført opp av Martin M. Bakken AS fra Elverum.

- Jeg er glad for at vi nok en gang kan overta to nye bygg i solid utførelse og jeg håper at vi med disse byggene bidrar til godt og trivelig bomiljø for soldatene, sier prosjektsjef Jens Levi Moldstad i Forsvarsbygg.

Trivselsbygg

Forlegningsbyggene har en solid utførelse og det er valgt materialer som tåler bruk. Byggene rommer til sammen 108 hybler, felles kjøkken og gode fellesarealer. Byggene utgjør første boligbebyggelse med tre etasjer i Rena leir. Det er etablert parkeringsareal i kjelleren til byggene. Alle hyblene har høy standard på teknisk utstyr og bredbåndstilknytning.

I henhold til den visuelle profilen som er utarbeidet for Rena leir, er den utvendige arkitekturen videreført i samme stil som den øvrige bebyggelsen. Derfor er materialbruken i hovedsak treverk og betongstein. Målet har vært å oppnå en enkel, funksjonell og solid arkitektur som samtidig er spennende og særegen.

Flott beliggenhet

Forlegningsbyggene er plassert sør i leiren, med fin utsikt utover Østerdalen. Gårdsrommet mellom byggene er belagt med belegningsstein og utgjør en hyggelig ramme for utemiljøet. Byggestart var 15. august 2006, og kostnadsrammen er på 88 mill. kroner.

Enkel drift og renhold

Det er et mål for Forsvarsbygg at byggene skal være vedlikeholdsvennlige, enkle å drifte samt å renholde. Det har derfor vært et bevisst materialvalg for byggene.

Tekst: Heidi Sørskog
Foto: Trond Enemo

Image "11266_1.jpg" without description

Fra venstre: Svein Tollersrud (Daglig leder i Martin M. Bakken AS),  Ola Gundersen (Stabssjef i Østerdal Garnison) og Jens Levi Moldstad (Prosjektsjef i Forsvarsbygg Utvikling Øst).

Image "11266_2.jpg" without description

Image "11266_3.jpg" without description

Image "11266_4.jpg" without description

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.