Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Start for flerbrukshall

Juno Bygg AS har startet arbeidet med å bygge første flerbrukshall på Skjold.

Forsvarsbygg Utvikling Nord har inngått kontrakt med Juno Bygg AS for å etablere flerbrukshallen. Hallen har vært planlagt lenge.

- Nå er endelig ventetiden slutt for alle i Skjold leir. Arbeidet med infrastruktur pågår og Juno Bygg har satt full fart på arbeidet med flerbrukshallen, sier senior prosjektleder Gro Kari Hvideberg Hansen i Forsvarsbygg.

Prispresset i entreprenørmarkedet har gitt utslag også på dette prosjektet. Flerbrukshallen var opprinnelig godkjent med en totalramme på vel 90 millioner kroner, men denne må nå justeres opp til om lag 130 millioner.

- Dette er et gjennomgående fenomen i bygge- og anleggsbransjen som slår ut også her i Troms. Regjeringen går inn for å øke rammen i tråd med de reelle kostnadene i forslaget til Statsbudsjett, så vi regner med at dette ikke skal påvirke prosjektet, sier Hansen.

Flerbrukshallen blir på om lag 4 000 kvadratmeter og skal inneholde haller for garasjering, vedlikehold og opplæring på kjøretøy, kontorer, en del undervisningsfasiliteter. Den skal stå ferdig innen utgangen av 2008.

 

Image "11181_1.jpg" without description
Klare for flerbrukshall på Skjold. Fra venstre: Erik Anders Helin, prosjektsjef Forsvarsbygg, Terje Nyberget, sjef operasjonsstøtte Hærens styrker, Tore Uthaug, daglig leder Juno Bygg AS, Kristian Ouren, stedfortredende plasskommandant Skjold, Gro Kari Hvideberg Hansen, prosjektleder Forsvarsbygg.

Tekst: Terje Bartholsen
Foto:  Arild Nordahl

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.