Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

26 nye boliger i Bergen

-Kjøp inntil 30 boliger i Bergen for inntil 75 millioner kroner før utgangen av 2007. Det var oppdraget Forsvarsbygg Utvikling Vest fikk fra Forsvarsdepartementet 1. oktober i fjor. Resultatet ble 26 flotte boliger i Bergensområdet. Nå flytter beboerne inn.

Vi er på vei opp trappene til 4. etasje i Hornet Borettslag på Laksevåg i Bergen. Det lukter nytt i den rødmalte trappeoppgangen. Gjennom vinduene ser vi arbeidsfolk og anleggsmaskiner i hektisk aktivitet ute i vårsola. Fenrik Kenneth Henriksen (21) åpner døra når vi ringer på. Henriksen er student ved Sjøkrigsskolen og tar fireårig ingeniørutdanning innenfor elektronikk og datafag. For tre uker siden var han en av de heldige som ble tildelt en av de splitter nye leilighetene som Forsvarsbygg har kjøpt i dette borettslaget, bare noen hundre meter fra Sjøkrigsskolen.

Image "11367_1.jpg" without description

Nye leiligheter: Forsvarsbygg har kjøpt fire leiligheter (tre treroms og en fireroms) her i Hornet borettslag på Laksevåg i Bergen

Stortrives
Inne i leiligheten har Henriksen og samboeren funnet seg vel til rette. Sofaen, stereoanlegget og TVen på plass.
-Vi er kjempefornøyde med leiligheten og stortrives her, sier Henriksen. Han viser oss soverommene, balkongen og det store, flislagte badet med termostatregulerte varmekabler. På alle gulv er det lagt eikeparkett.
-Samboeren min var veldig begeistret for den gode garderobeplassen, og viser oss et stort speilskap i entreen som Forsvarsbygg Utleie Markedsområde Bergen (MO) har ettermontert.

Image "11367_2.jpg" without description

Koser seg i sola: -Vi trives kjempegodt her, sier fenrik og student ved Sjøkrigsskolen, Kenneth Henriksen

200 boligenheter
Leiligheten som Henriksen leier, er en av de 26 leilighetene som Forsvarsbygg Utvikling Vest kjøpte rett før jul 2007.
-Bakgrunnen for boligprosjektet var at vi lenge har hatt behov for å fornye boligmassen, sier initiativtaker for prosjektet EBA-sjef og orlogskaptein ved Haakonsvern Orlogstasjon (HOS), John-Fredrik Honningsvåg. Totalt disponerer boligkontoret ved HOS omkring 200 boligenheter. Alt tjenestegjørende personell i Forsvaret kan søke om å få leie bolig, men målgruppen er begrenset til personell der beordring medfører flytting til nytt boområde. Tilbudet har i alle år vært populært samtidig som boligene har blitt stadig eldre og mer slitt. Planen er å avhende like mange boliger som det blir kjøpt inn.

-Med boligprosjektet ønsket vi å redusere vedlikeholdsetterslepet og heve bokvaliteten for Forsvarets personell. Vi er veldig happy for de nye boligene Forsvarsbygg Utvikling Vest har skaffet oss. Vi hadde behov for familieboliger med moderne og tidsmessig standard, sier Honningsvåg.

Tett samarbeid
Startskuddet for boligprosjektet gikk i oktober 2007. Boligprosjektets leder Magnar Rusten, involverte alle de berørte partene i innkjøpsplanen fra starten av. Det ble satt sammen en visningsgruppe som bestod av driftsleder fra MO, Per Kåre Misje, sjef for Boligkontoret ved HOS, Atle Ahlsen, og prosjektkonsulent ved Forsvarsbygg Utvikling Vest, Åsmund Sjursen. Visningsgruppen besiktiget hver enkelt bolig og ga sin anbefaling til juridisk rådgiver i Skifte Eiendom, Jon T. Settemsdal, som stod for selve budgivningsprosessen og kvalitetssikring av eiendomsdokumentene. Totalt var visningsgruppa på nærmere 40 visninger i løpet av fire uker. Et klart mål var at alle boligene skulle overtas før årsskiftet.

God timing
-Timinga for boligprosjektet var meget god, sier Settemsdal. Selv om boligmarkedet i Bergen var rolig høsten 2007 i forhold til bare noen måneder tidligere, ble det til tider noe hektisk med å få gjennomført de riktige handlene, da utbudet av nye/nyere boliger innenfor vårt avgrensede geografiske område var begrenset.

I alt ble leilighetene kjøpt for cirka 2.1 millioner kroner under prisantydning. 20 av de 26 leilighetene som ble kjøpt inn av er helt nye, mens kun tre av de 26 er bygget før år 2000. Til sammen utgjør leilighetene 2 500 m2 i netto boligareal.


Tekst og foto: Åsmund V. Sjursen

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.