Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Internasjonal konferanse på Garnisonen i Porsanger

Forsvarsbygg er vertskap når 50 sikkerhetsansvarlige fra 37 land deltar på en konferanse om sikkerhet i skyte- og øvingsfelt i Porsanger 26. - 30. mai.

Det er første gang Norge arrangerer denne internasjonale konferansen om sikkerhet i skyte- og øvingsfelt, som er den 20. i rekken, forteller sjef skyte- og øvingsfelt i FB Utleie Per Siem.

Konferansen ble offisielt åpnet av ordføreren i Porsanger kommune 26. mai, mens hovedmøtet International Range Safety Advisory Group (IRSAG) holdes 28. og 29. mai.

- Møtet samler sikkerhetsansvarlige innen skyte- og øvingsfelt fra Europa, USA, Asia, Australia og New Zealand for å utveksle erfaringer om våpen og våpensystemer; sier Siem.

Image "11390_2.jpg" without description

Laserpanel: En del av den internasjonale delegasjonen er eksperter på bruk av laser og laserstyrte våpen. Her er de samlet ved en av de mest avanserte skytebanene i Halkavarre skytefelt.

Konferansen avsluttes 30. mai med møte i NATO Range Safety Working Group (NRS WG) som er NATOs arbeidsgruppe for sikkerhet under øving og skarpe operasjoner.

- Deltakerne har og vil få oppleve Finnmark på mange måter, som blant annet naturen i Finnmark fra vidde til kyst og den lokale kulturen, sier leder SØF i MO Finnmark Emil Helgesen.

- Dette gjennomføres i nært samarbeid med lokale myndigheter og lokal industri. Under konferansen profileres også Halkavarre skyte- og øvingsfelt og norsk industri, avslutter Helgesen.

Image "11390_1.jpg" without description

Møtte lokal kultur: Joseph Neubauer fra USA var en av mange delegater som lot seg imponere stort av møtet med samisk kultur. Her poserer han sammen med Anne Kirsten Eira.

 

Tekst: Ann Kristin Bjerknes
Foto: Jon Kåre Larsen

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.