Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Kontrakt for ombygging av Hangar A i Horten signert

Fredag 10. oktober signerte Forsvarsbygg Utvikling Øst kontrakt med Sandefjordfirmaet Bygg og Maskin AS om ombygging av Hangar A i Horten.

Prosjektsjef Jens Levi Moldstad deltok på seansen sammen med prosjektleder Ytre Oslofjord Dag Arne Johansen og prosjektleder Åsmund Stokkeland.

Hangar A var tidligere tilknyttet Befalsskolen i Horten, og er et ombygd flyhangarbygg som ble benyttet som kontorer, kantine og lagerbygg. I tillegg har hangaren et tilhørende betongbygg som tidligere ble benyttet som våpenlager. Bygningene ligger sentralt innenfor Karljohansvern i Horten.

Image "11468_1.jpg" without description

Fra venstre: Helge Skjelby (Bygg og Maskin AS) og Jens Levi Moldstad (Forsvarsbygg)

Nytt liv
– Det er positivt at vi ved å gjøre noen endringer ved dette bygget kan levere et bygg Forsvaret etterspør, understreker prosjektsjef Jens Levi Moldstad. Etter nedleggingen av skolevirksomheten i 2005 har nemlig bygget stått tomt og ubenyttet, noe det nå blir en endring på. Kontrakten har en verdi på 13 millioner kroner og arbeidet med prosjektet startet umiddelbart etter signeringen ved at Stokkeland dro i gang første byggemøte.

Bygger videre på dagens løsninger

Image "11468_2.jpg" without description

I prosjektet er det forutsatt å utnytte eksisterende kontorfasiliteter uten vesentlige tilpasninger da disse nylig er oppusset og dermed av tilfredsstillende standard. Lagerområdet derimot, bygges om til verkstedsfunksjoner for Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO/TV/MAR) mens våpenlageret bygges om til en moderne kommunikasjonssentral for FLO/IKT.

Ombyggingen av bygget skal etter planen være ferdig i mai 2009.

 

Tekst: Trond Enemo
Foto:  Arild Aronsen

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.