Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Setermoen - Fundament for LEO

Fundamenteringsarbeidene for de to nye flerbrukshallene på Setermoen går for fullt i solskinnet. De to hallene som inngår i prosjektet F3 skal blant annet gi LEO 2 skikkelige forhold.

LEO 2 er den nye stridsvognen til Panserbataljonen.
- Den ene av de to hallene vi bygger får litt større plass for å komme inn og ut enn det som har vært standard på de andre flerbrukshallene. De blir også litt romsligere innendørs fordi LEO 2 krever mer plass enn de fleste andre kjøretøy, forteller senior prosjektleder Torfinn Nilsen i Forsvarsbygg Utvikling Nord.

Men hallene blir ikke spesialtilpasset for stridsvogner.
- Vi bygger som alltid fleksibelt slik at hvilken som helst avdeling kan overta med annet materiell om det blir behov. Det vi gjør nå er bare å sørge for at også LEO 2 har tilgang på en moderne flerbrukshall fra neste år, sier Nilsen.

Image "11403_1.jpg" without description

Fundamenter for flerbrukshaller nummer 3 og 4 på Setermoen

Ledelsesbygg
Like ved har første byggetrinn på det nye ledelsesbygget reist seg, og innredningsarbeider pågår for fullt samtidig med arbeider utendørs. Bygget skal huse både kontorer for ledelsen og undervisningsfasiliteter som auditorium, bibliotek m.v. Dette skal stå klart rundt årsskiftet.

Nybygget ligger på andre siden av veien for det nye messebygget ved inngangen til området med flerbrukshallene. Dette er de løsningene som ble resultatet av arkitektkonkurransen for Setermoen for fem år siden da arbeidet med den nye leiren startet for alvor.

For øyeblikket pågår det prosjekter på Setermoen for vel en halv milliard kroner, men prosjektlederen mener det ikke er slutt med dette.
- Vi planlegger byggetrinn 2 på ledelsesbygget, flere haller og nytt forsyningspunkt og miljøstasjon bare for å nevne noe. Det er fortsatt mer å gjøre både i leiren og i skytefeltet, men Setermoen er på rett vei, sier Torfinn Nilsen.

Image "11403_2.jpg" without description

Ledelses- og undervisningsbygget tar form på Setermoen

Tekst og foto: Terje Bartholsen

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.