Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Statsråder besøkte Terningmoen

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen og Fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys besøkte Terningmoen ved Elverum mandag denne uken.

Østerdal garnison var vertskap for besøket hvor blant annet prosjektsjef Jens Levi Molstad i Forsvarsbygg Utvikling Øst, Markedssjef Åge Mohaugen i Forsvarsbygg Utleie/ Markedsområde Østlandet og prosjektleder Rena leir og Terningmoen, Ole Jonny Eriksen fra Utvikling Øst deltok.

Image "11406_1.jpg" without description

Muligheter og miljø
- Vi benyttet anledningen til å gi statsrådene en status for eiendom, bygg og anlegg i denne tradisjonsrike leiren, forteller Moldstad som holdt Forsvarsbyggs presentasjon.
- Særlig viktig for oss var det å peke på alle de mulighetene som ligger i samvirke med og mellom både kunden og det sivile samfunn, samt peke på de utfordringer som det også må tas tak i for å sikre maksimal utnytte av synergiene, sier han videre.

Image "11406_2.jpg" without description

Oberstløytnant Asbjørn Skogestad orienterer

I tillegg til generelle fokuset på EBA, var også miljø og kvinnetilpasning av eksisterende bygningsmasse tema som ble berørt og diskutert med de to statsrådene.

Omvisning
Etter orienteringene ble de to hovedgjestene gitt en grundig omvisning i leiren, hvor de møtte soldater fra Gardeskolen, samt fikk et godt innblikk i hvordan leiren var bygd opp og fungerte i det daglige.

Image "11406_3.jpg" without description

Som en del av omvisningen fikk statsrådene møte soldater fra HMK Garde

Statsrådene avsluttet besøket på Terningmoen med en orientering om status i arbeidet med å etablere et flerbruksanlegg, Terningen Arena, inne på leirområdet.

 

Tekst og foto: Trond Enemo

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.