Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Tidlig julaften på Bardufoss

Allerede en uke før julaften kunne Hærens styrker og Forsvarsbygg starte feiringen med overtagelse av 12 nye boliger i Vilje boligfelt på Bardufoss.

De første 12 leilighetene i Vilje-prosjektet ble tatt i bruk i 2007. På vel ett år er dermed tilsammen 24 flunkende nye familieboliger blitt innflyttingsklare. Storegga Entreprenør AS har vært totalentreprenør på alle. Hver leilighet er nesten 150 kvadratmeter og er tilknyttet miljøvennlig fjernvarme for oppvarming. Fordelingen av de siste 12 er i full gang og beboerne flytter inn rett etter nyttår.

Image "11505_1.jpg" without description

Sjef Forsvarsbygg Utvikling Nord, Hårek Elvenes gratulerer oberst Roar Laugerud med nye boliger for befalsfamilier

Satsing
For Forsvarsbygg er dette begynnelsen på en ny boligsatsing i området.
- Vi planlegger nye boliger for flere hundre millioner kroner i Troms og de fleste på Bardufoss. Hvert enkelt prosjekt må selvfølgelig godkjennes av Forsvarsdepartementet før de kan realiseres, men vi har klar beskjed om at nye boliger er høyt prioritert framover, sa sjef for Forsvarsbygg Utvikling Nord, Hårek Elvenes under markeringen.

Image "11505_3.jpg" without description

    Julestemning utenfor de nye
    familieboligene på Bardufoss

Unge
Mange av de gamle leilighetene på Bardufoss er slitt og har utidsmessige løsninger. Sjef operasjonsstøtte i Hærens styrker, oberst Roar Laugerud, understreket derfor hvor viktig denne fornyelsen er for Hæren:
- Dette er en viktig tilvekst for å legge til rette for spesielt unge befalsfamilier her på Bardufoss, sa Laugerud. Og sånn like før julaften er det et fint tidspunkt for å komme med ønsker.
- Dette er veldig bra. Måtte det komme mange flere, smilte obersten.

 

Tekst og foto: Terje Bartholsen

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.