Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Ambassadetomten på Huseby er overført til USA

Skjøtet for ambassadetomten på Huseby er nå overført til Amerikas forente stater. Den endelige avtalen om overdragelsen av tomten ble signert av partene i desember 2008. Dermed er salget av ambassadetomten på Huseby sluttført.

USAs ambassade inngikk en avtale med Skifte Eiendom om å kjøpe eiendommen i 2004. Avtalen forutsatte at tomten ble omregulert til ambassadeformål. Kjøpesummen er på 80 mill. kroner. I desember 2008 ble det inngått en tilleggsavtale til denne, som blant annet innebar en nærmere avklaring av ansvar og kostnad for å gjennomføre kommunens krav til tiltak for kompensere for bortfall av friområdet (de såkalte rekkefølgebestemmelsene).

I henhold til tilleggsavtalen tar Forsvarsbygg Skifte Eiendom ansvar for å oppfylle en del av kravene i rekkefølgebestemmelsene. For dette betaler Amerikas forente stater en rundsum på 4 mill. kroner.

Dersom Amerikas forente stater ikke kan realisere planen om å bygge ambassade på tomten vil eiendommen i henhold til avtalen bli tilbakeført og kjøpesummen returnert til Amerikas forente stater.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.