Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Byggestart for nytt FFI-kontorbygg på Kjeller

I disse dager settes spaden i jorda for et nytt og moderne kontorbygg for Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) på Kjeller. Nybygget vil gi 125 nye kontorplasser og koste omlag 90 millioner kroner.

- Dette er et stort og viktig prosjekt både for Forsvarsbygg og for FFI, uttaler prosjektsjef Jens Levi Moldstad i Forsvarsbygg. Vi er svært fornøyd med å komme i gang med byggingen av et fleksibelt og moderne kontorbygg som oppfyller alle nye miljø- og energikrav.

Sammen med kollegaene Roar Fjellet og Ann Christin Bjørnstad i Forsvarsbygg ser han frem til å komme i gang med det etterlengtede prosjektet.

- Bygget vil øke kontorkapasiteten til FFI med 125 nye plasser, utdyper Bjørnstad, som også er prosjektleder for bygget. Det er NCC Construction AS som er tildelt kontrakten for oppføring av bygget hvor Forsvarsbygg er byggherre.

Knytter sammen fagmiljøene
Kontorbygget vil bli oppført i fire etasjer og bli forbundet med eksisterende bygg for FFI via interne gangbruer. På den måten knyttes fagmiljøene tettere sammen.

Fleksibilitet
Konstruksjonen er videre preget av et ønske om å oppnå maksimal fleksibilitet hva angår planløsning og bruk. Det blir montert kontorskillevegger langs fasadene av bygget. Disse kan enkelt demonteres slik at brukerne kan veksle mellom enkeltkontorer og kontorfellesskap. Tekniske installasjoner som belysning, ventilasjon med mere blir også montert slik at det ikke trengs ombygging ved en omdisponering av arealene. Mellom kontorene langs fasadene beholder man en bredere ”allmenning” langs midten inne i bygget. Dette arealet møbleres som kontorfellesskap.

Kontorbygget har en byggetid på cirka 11 måneder og skal etter planen stå ferdig april 2010

Image "11617_1.jpg" without description

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekst: Trond Enemo
Illustrasjon: Sjåtil & Fornæss as

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.