Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Forsvarsbygg bidrar til å styrke redningstjenesten

Forsvarsbygg deltok onsdag i forrige uke på åpningen av en ny tilstedevakt for redningstjenesten på vestlandet. Den formelle åpningen ble foretatt av justisminister Knut Storberget (Ap).

- Forsvarsbygg har, på oppdrag fra Justisdepartementet, nå ferdigstilt hangaren, og basen er derfor operativ. Forlegnings- og kontordelen fullføres i løpet av året, uttaler prosjektsjef Jens- Levi Moldstad i Forsvarsbygg.
Fullt utbygd vil den splitter nye helikopterbasen være hjem til ett ”Sea King” redningshelikopter, samt flygere og bakkepersonell tilknyttet 330- skvadronen i Luftforsvaret. Tilstedevakten vil utføre viktige redningsoppdrag i det ofte tøffe været langs Vestlandskysten.

Image "11668_1.jpg" without description

Snorklipp. Fra venstre Kaptein Carlsen, Justisminister Storberget og prosjektleder Frank Nordheim i Forsvarsbygg

I tillegg til oppdrag langs selve kysten, hvor det blant annet finnes flere viktige oljeinstallasjoner, vil helikopteret også utføre fjellredning når det er nødvendig. Helt konkret etableres basen på grunn av at et område mellom de eksisterende basene på Sola og Ørland er for dårlig dekket.

– Prosjektet har vært en spennende utfordring for oss, og vi er stolte over å ha gitt vårt bidrag til økt samfunnssikkerhet. Det er en del av vårt samfunnsansvar, utdyper Moldstad.

Image "11668_2.jpg" without description

Fasaden på hangaren er utsmykt av kunstneren Katrine Giæver

Redning og miljø
I tillegg er miljø et satsningsområde for Forsvarsbygg. Det er et aspekt som har preget Forsvarsbyggs tilnærming til prosjektet. Prosjektleder Frank Nordheim utdyper:

- Tilstedevakten er oppvarmet ved hjelp av en varmepumpe som overfører varme fra luft til vann som hovedenergikilde. Som reserve er det valgt gassoppvarming i stedet for olje. Ellers er det installert sensorer i hele bygget, som styrer ventilasjon og lys for å redusere energiforbruket.

Moldstad og Nordheim trekker også frem samarbeidet med Avinor, Flora kommune og ikke minst Justisdepartementet som en viktig årsak til at man har kommet dit man er i dag.

– Hyggelig at Storberget selv velger å være tilstede her i dag. I tillegg har samarbeidet med våre kontraktspartnere og entreprenører Allbygg og Entreprenørservice vært utmerket hele veien, avslutter Moldstad.

Image "11668_3.jpg" without description

Prosjektsjef Jens Levi Moldstad hilste den tallrike forsamlingen på vegne av Forsvarsbygg. Han understreket spesielt Forsvarsbyggs stolthet og glede over å bidra til økt samfunnssikkerhet

Inkludert grunnarbeider, som tidligere er utført, vil anlegget ha en kostnad på cirka 70 millioner kroner når det står ferdig 22. desember 2009.


Tekst: Trond Enemo
Foto:  Frank Nordheim og Trond Enemo

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.