Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Klar vei til Blåtind

Veien fra E6 til Blåtind skyte- og øvingsfelt i Troms er klar til bruk.

Forsvarsbygg har overtatt den 15 kilometer lange nyveien fra E6 til Blåtind fra entreprenøren Målselv Maskin & Transport AS. Kontrakten har hatt verdi på om lag 65 millioner kroner inkludert mva.

Image "11686_5.jpg" without description

Fullført: Fornøyd med Blåtindveien: f.v. Thor Eirik Bakken og Erik Anders Helin, begge fra Forsvarsbygg, Svein Erik Løvli, Målselv Maskin og oberstløytnant Terje Djupvik fra Hæren

Tyngste
Entreprenørfirmaet har arbeidet med veien siden våren 2008. Det kunne 13. oktober levere fra seg halvannen mil skogsbilvei klasse 2, beregnet for å tåle trafikk av Forsvarets tyngste stridsvogner. Med fullføringen av dette prosjektet er om lag halvparten av sammenbindingen mellom Mauken og Blåtind fullført.

 

 

 

Image "11686_7.jpg" without description

Bru: Blåtindveien krysser Skarelva med ei kraftig bru

På god vei
- Denne veien er av god standard med møteplasser, avkjøringer til terreng og god slitestyrke. Jeg vil takke Målselv Maskin AS for vel utført oppdrag. Vi ser fram til fortsettelsen, sa nestleder i Forsvarsbygg Utvikling nord, Erik Anders Helin under overleveringen.
Entreprenøren var på sin side raus med rosen til Forsvarsbygg.
- Det er en fornøyelse å jobbe for en så profesjonell byggherre som Forsvarsbygg. Det er krevende, men det er ryddig og ordentlig. Oppdraget har gitt oss noen utfordringer, men vi har funnet gode løsninger underveis, sa daglig leder Svein Erik Løvli i Målselv Maskin AS.

Image "11686_6.jpg" without description

Mektig: Nyveien til Blåtind svinger
seg fram i et mektig landskap

Øving
Hæren har gledet seg til denne dagen lenge:
- Dette blir en veldig god ressurs for oss som gir oss helt nye muligheter når vi skal øve våre soldater. Måten Hæren har vært tatt med i arbeidet hele veien er et eksempel til etterfølgelse. Vi gleder oss til å ta veien i bruk, og ikke minst til hele sammenbindingen fra Mauken til Blåtind er ferdig, sa oberstløytnant Terje Djupvik.

Tunnel
Målselv Maskin AS vant for kort tid siden konkurransen om å bygge også den andre delen av sammenbindingsveien – fra E6 østover til Mauken. På denne strekningen blir det også drevet en kilometerlang tunnel. Neste år lyses konkurransen om bygging av bru over E6 ut. Det er siste ledd i sammenbindingen som er planlagt helt ferdig i 2011.

Image "11686_1.jpg" without description

Det er mange i Forsvarsbygg som har jobbet for å realisere veien til Blåtind. Noen var med på befaringen i forbindelse med overleveringen av prosjektet: f.v. Thor Eirik Bakken, leder SØF MOMT, Roy Steinar Hansen, byggeleder, Are Dahlberg, byggeleder, Kjell Heitmann, prosjektleder, Erik Anders Helin, nestleder FBUN, Margrete Breivik Dahl, prosjektleder og bak til høyre oberstløytnant Terje Djupvik fra Hæren

 

Tekst og foto: Terje Bartholsen

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.