Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Kongsvinger Festning blir tryggere

Forsvarsbygg har inngått kontrakt med det lokale firmaet Hedmark Hus AS for gjennomføring av sikringstiltak på Kongsvinger Festning. Prosjektet er finansiert med midler fra regjeringens tiltakspakke og bidrar dermed til å sikre regional sysselsetting i bygg- og anleggsbransjen.

- Arbeidene vil bidra til at festningen blir en åpen, trygg og tilgjengelig kulturarena, uttaler festningsforvalter Jonny Fjeld i Forsvarsbygg Nasjonale Festningsverk. Samtidig vil Kongsvinger Festning fremstå som mer attraktiv for sine besøkende.

Lokal og regional sysselsetting
Hedmark Hus AS vil umiddelbart starte med tilrigging av utstyr før selve sikringsarbeidet ved Kongsvinger Festning kan settes i gang. Arbeidene, som er en del av Regjeringens krisepakke vil bidra til lokal og regional sysselsetting gjennom Hedmark Hus AS og dets underleverandører. Arbeidene for sikringstiltakene vil avsluttes i 2010.

Arbeidene som det nå er inngått en avtale for har en verdi på omkring 10 millioner kroner. Kongsvinger Festning skal rustes opp for drøye 60 millioner kroner.

Image "11630_1.jpg" without description

Tekst: Heidi Sørskog
Foto:  Kjetil Rolseth

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.