Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Kontorene klare på Knappen

Et nytt kontor- og verkstedsbygg ble overlevert fra Forsvarsbygg til Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) på Knappen ved Haakonsvern tirsdag. – Lokalene legger til rette for en fremtidsrettet, funksjonell og effektiv arbeidsplass, sier Thorleif Thorsen, Sjef FLO Base Bergen.

Høsten 2007 satte Forsvarsbygg Utvikling i gang et byggeprosjekt på forsvarsanlegget på Knappen. Den gamle bygningsmassen ble revet, og er nå erstattet med nytt kontor, verksted og lager for FLO. Prosjektet, som har en kostnadsramme på cirka 53 millioner kroner, kommer i fortsettelsen av at Forsvarsbygg ferdigstilte en ny kai på Knappen våren 2007.

Image "11638_3.jpg" without description

Overleveringen startet med en befaring av det nye kontor- og verkstedsbygget

Stor glede
Prosjektet har hatt små økonomiske marginer, og mange tekniske utfordringer. Resultatet som vi ser i dag har imidlertid blitt meget bra. Det er en stor glede for Forsvarsbygg endelig kunne overlevere kontor- og verkstedsbygget til FLO, sier Bernt Stensaker, prosjektleder i Forsvarsbygg.
- Det har vært gøy å være med i prosjektet, og samarbeidet med FLO har vært svært positivt. Forsvaret har vist meget god kompetanse i dette prosjektet, sier Stensaker.

Image "11638_2.jpg" without description

Fra venstre: Bernt Stensaker, prosjektleder i Forsvarsbygg, Thorleif Thorsen, sjef FLO Base Bergen og Ronny Angeltveit, prosjektkoordinator i Forsvarsbygg

Fremtidsrettet
- Dette er et av de første oppgraderingsprosjektene for Sjøforsvaret i Bergen som er ferdig. Resultatet har blitt et bygg som legger til rette for en funksjonell, effektiv og fremtidsrettet arbeidsplass. Vi har utrolige effektivitetskrav, og denne bygningen vil bidra til at vi lettere imøtekommer kravene, sier Thorsen.

Image "11638_6.jpg" without description

Et av kontorene i det nye bygget. For øvrig er mange av kontorplassene i kontorlandskap

Tilpasset økt kvinneandel
Kontorlokalene er åpne og stilfulle, og bygget for øvrig er nøye tilpasset brukernes behov. Bygget er også tilpasset økt kvinneandel i Forsvaret, med adskilte garderobe- og sanitæranlegg. I tillegg forsynes bygget med varme og kjøling fra en varmepumpe basert på sjøvarme.


 

 

Kvalitet også på drift
Selv om bygningen nå er ferdig, vil Forsvarsbygg fremdeles ha vedlikeholds- og driftsansvaret for bygget.
- Vi har et sterkt fokus på å levere kvalitet og har stor vilje til å løse de driftsutfordringene som måtte dukke opp, sier Ronny Angeltvedt, prosjektkoordinator i Forsvarsbygg.

 

Tekst og foto: Åsmund V. Sjursen

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.