Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Kontrakt om bygging av et nytt militært treningsanlegg på Haakonsvern

Forsvarsbygg og Skanska signerte i dag kontrakten om oppføring av det nye treningsanlegget på Haakonsvern.

– Dette er en viktig milepæl i arbeidet med fornyelsen av Haakonsvern, og vi ser frem til et godt samarbeid med Skanska, uttaler Frode Sjursen, administrerende direktør i Forsvarsbygg.

Kontrakten, som gjennomføres i generalentreprise, har en verdi på cirka 200 millioner kroner.

Ferdig desember 2010
Det nye treningsanlegget skal bidra til å sikre Forsvarets operative evne, og legge til rette for trening og helse både i arbeid, utdanning og fritid. Grunnarbeidene for byggingen startet i august 2008. Skanska vil nå starte byggingen som er planlagt ferdig i desember 2010.

9 500 kvadratmeter
Kontrakten omfatter et idrettsbygg på cirka 9 000 kvadratmeter som vil inneholde to nye svømmebasseng, hvorav ett spesialbasseng der Forsvarets personell skal utdannes, trenes og øves i livredning, scenariotrening og dykking. Idrettsbygget vil også omfatte idrettshall, nærkamprom, styrketreningsrom, spinning, klatrevegg, rom for skadeforebygging og restitusjon, kontorer og garderober.

Kontrakten innbefatter også et utendørsanlegg på om lag 25 000 kvadratmeter med fotball- og løpebane, hinderbaner, klatretårn og treningsområde i og ved sjøen.

Flere byggeprosjekter
Forsvarsbygg er også i gang med flere andre store prosjekter ved Haakonsvern, blant annet er arbeidene i gang med nytt logistikksenter, nye anlegg på Knappen, ny infrastruktur og nytt administrasjonsbygg for Sjef Kysteskadren (SJKE).

Forsvarsbygg er byggherre for alle prosjekter som gjennomføres for Forsvaret. Forsvarsbygg Utvikling var også byggherre ved tørrdokken på Haakonsvern som ble ferdigstilt i oktober 2008.


Tekst: Åsmund V Sjursen

 

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.