Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Målselv Maskin fortsetter med Mauken/Blåtind

Forsvarsbygg har inngått kontrakt med Målselv Maskin AS om å bygge den østlige delen av sammenbindingen Mauken – Blåtind.

Kontrakten har en verdi på om lag 114 millioner kroner inkludert mva.
Oppdraget er å bygge 11 kilometer vei og 1 kilometer tunnel fra E6 østover til Mauken skyte- og øvingsfelt. Forsvarsbygg fikk inn tre tilbud i denne konkurransen.

Største kontrakt
Målselv Maskin er den største maskinentreprenøren i Troms og har hatt en rekke oppdrag for Forsvarsbygg. Men denne kontrakten er likevel spesiell.
- Dette er den største kontrakten Målselv Maskin noen gang har underskrevet, sier daglig leder Svein-Erik Løvli.
Leonard Nilsen & Sønner skal være underentreprenør og ha ansvaret for tunnelen. LNS er spesialisert på blant annet tunnelarbeider og har oppdrag over hele verden. Storegga Entreprenør blir underleverandør på betongarbeider.

Image "11679_1.jpg" without description

Daglig leder Svein-Erik Løvli i Målselv Maskin (t.v.) underskriver firmaets største kontrakt til nå med sjef Forsvarsbygg Utvikling nord, Hårek Elvenes

Samarbeid
- Tilbudet fra Målselv Maskin var rimeligst, og tilfredsstiller også de øvrige krav vi har stilt. Vi ser fram til å fortsette det gode samarbeidet vi har hatt på første del av sammenbindingen fra E6 vestover i Blåtind, sier sjef Hårek Elvenes i Forsvarsbygg Utvikling nord.
Sammenbindingen av Mauken og Blåtind skyte- og øvingsfelt består av en skogsbilvei klasse 2 med tilhørende manøverområder. Selve veien blir tilpasset slik at Forsvarets største kjøretøyer kan ferdes trygt mellom skytefeltene.

Byggestart er planlagt høsten 2009. Det vil bli enkelte opphold i anleggsarbeidet av hensyn til reinflyttingen.
Sammenbindingen Mauken – Blåtind skal krysse E6 med ei bru sør for Heia i Balsfjord. Konkurransen om bygging av brua blir lyst ut i 2010 og hele sammenbindingen er planlagt ferdig i 2011.


Tekst og foto: Terje Bartholsen

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.