Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Satser videre på Skjold

SKJOLD: - Det satses på Skjold for framtida. Det var beskjeden fra politisk rådgiver i Forsvarsdepartementet Ragnhild Mathisen da hun åpnet den nye flerbrukshallen på Skjold.

Inkludert infrastruktur i bakken er det brukt om lag 150 millioner kroner for å få den nye flerbrukshallen ferdig. Men det stopper ikke der.

- Vi planlegger å bruke mellom 300 og 400 millioner på Skjold de nærmeste årene blant annet til boliger, befalshybler, mannskapsforlegninger, kino og administrasjonsbygg. Samtidig brukes det over 400 millioner på sammenbindingen av Mauken og Blåtind. Denne leiren satser vi på, fastslo Mathisen.

Image "11555_3.jpg" without description

Glede på Skjold: Fra venste: Olaf Dobloug, direktør Forsvarsbygg Utvikling, Arild Øvergård, markedsjef MOMT, Gro Kari H Hansen, senior prosjektleder Forsvarsbygg Utvikling Nord, Viggo Fossum, ordfører, Ragnhild Mathisen, Forsvarsdepartementet, Arild Thobiassen, Hærens styrker, Espen Arntzen, Bn2 og Arild Norstad, Ing Bn

Fantastisk
- Det er en glede for en tidligere bataljonssjef på Skjold å være med å åpne dette fantastiske bygget. Det har vært behov for å få materiellet i hus lenge. Hallen vil også øke kvaliteten på utdanningen av soldater, understreket stabssjef Arild Thobiassen i Hærens styrker.

Flerbrukshallen gir innendørs, oppvarmede forhold for undervisning, instruksjon, lagring, vedlikehold og trening på alle typer kjøretøyer og utstyr. Den inneholder også troppskontor, samt fasiliteter for lagring av personlig utstyr.

- For Forsvarsbygg er dette en gledens dag. Vi vet at alle på Skjold har ventet lenge på dette nybygget og vi er i full gang med planleggingen av nye prosjekter, sa direktør Olaf Dobloug i Forsvarsbygg Utvikling.

Image "11555_2.jpg" without description

Dimensjoner: Selv hærens største kjøretøyer blir små inne i en ny flerbrukshall

Ny hverdag
Den nye flerbrukshallen er på nesten 3 000 kvadratmeter. Den er totalt 92 meter lang, 32 meter bred og 15 meter høy på det høyeste. Det gir plass til og med for hærens største kjøretøyer – broleggerne til Ingeniørbataljonen.

- Dette gir oss en helt ny hverdag. Nå slipper vi å vedlikeholde materiellet vårt ute i kulda, samt å lagre utstyret i ”potetkjelleren”. Soldater får utstyr og våpen ut av kasernene der det er trangt nok fra før. Vi vil garantert gjøre en bedre jobb under bedre vilkår, sa bataljonssjef Arild Norstad i Bn2.

Men til tross for størrelsen gir den nye flerbrukshallen ikke plass til alt som burde vært i hus.

- Vi ser at det er behov for flere investeringer på Skjold, og Forsvarsbygg utreder nå om to planlagte bygg skal slås sammen til en ny flerbrukshall. Vi satser videre på Skjold, understreket politisk rådgiver Ragnhild Mathisen i Forsvarsdepartementet til de fremmøtte.

Image "11555_1.jpg" without description

Framtida: - Vi satser på Skjold for framtida, understreket politisk rådgiver Ragnhild Mathisen til både soldater, befal og ordfører under åpningen av flerbrukshallen

Tekst og bilder: Terje Bartholsen

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.