Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Tre vil bygge Mauken/Blåtind

Forsvarsbygg har mottatt tre tilbud på å bygge den østlige delen av sammenbindingen Mauken – Blåtind.

Målselv Maskin, NCC og Veidekke konkurrerer om oppdraget. Laveste tilbud er om lag 117 millioner kroner, det høyeste er 167 millioner inkludert mva.

Oppdraget er å bygge 11 kilometer vei og 1 kilometer tunnel fra E6 østover til Mauken skyte- og øvingsfelt.

Forberedelsene til sammenbindingen av skyte- og øvingsfeltene Mauken og Blåtind i Troms har pågått siden Stortinget vedtok prosjektet i 1997. I fjor startet arbeidet i terrenget og om kort tid fullføres arbeidet med første del fra E6 og vestover i Blåtind. I sommer vedtok Målselv kommunestyre reguleringsplanen for området øst for E6, og dermed kan arbeidet starte også her.

Image "11674_1.jpg" without description

Bildet er fra byggingen av veien i Blåtind som nå snart er fullført

- Vi skal nå kontrollregne og evaluere tilbudene før det avgjøres hvem som får oppdraget på den østlige delen. Det ser ut til at vi har fått tilbud som ligger innenfor det vi har budsjettert med, og vi regner med byggestart i løpet av høsten, sier prosjektleder Kjell Heitmann i Forsvarsbygg.

Sammenbindingen Mauken – Blåtind skal krysse E6 med ei bru sør for Heia i Balsfjord. Konkurransen om bygging av brua blir lyst ut i 2010 og hele sammenbindingen er planlagt ferdig i 2011.

 

Tekst og foto: Terje Bartholsen

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.