Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Berget byggebransjen i Bergen

- Forsvarsbygg var med på å berge byggebransjen i Bergen under finanskrisen, sa direktør i EBA Vestenfjeldske Hans Martin Moxnes, under EBA-foreningens besøk på Haakonsvern torsdag.

I strålende sol og 23 varmegrader, fikk omkring 40 representanter fra medlemsbedriftene i Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg Vestenfjeldske omvisning på Forsvarsbyggs prosjekter på Haakonsvern torsdag ettermiddag. Blant godbitene var buildingSMART-prosjektet nytt administrasjonsbygg for Sjef Kysteskadren (SJKE), nytt logistikksenter, nytt militært treningsanlegg, og tørrdokken som ble åpnet i 2008. Totalt har Forsvarsbygg prosjekter for to milliarder kroner under bygging eller planlegging i Bergensregionen.

Image "11795_1.jpg" without description

GOD STEMNING: Prosjektleder i Forsvarsbygg (i gul vest), Stig Wassdal, orienterer den interesserte forsamlingen om nytt militært treningsanlegg på Haakonsvern.
Til høyre for Wassdal, områdeleder Forsvarsbygg Utvikling i Bergen, Bernt Stensaker

Stabiliserende effekt

- Det var utrolig spennende for våre medlemmer å besøke Forsvarsbyggs byggeprosjekter i dag. Det er stor aktivitet og det utføres godt arbeid. Det er kjekt å se at prosjektene som man har snakket om i lang tid, materialiserer seg. Forsvarsbygg gir arbeid til våre medlemmer, både store og små entreprenører. Oppdragene her har hatt en stabiliserende effekt på byggebransjen i en trang tid, sier Moxnes.

Konkurranse mot sivile prosjekter

- Det er kjempeflott at EBA-foreningen er interessert i vår prosjektportefølje. Forsvarsbygg har mange prosjekter i vest, og vi er avhengig av byggebransjens interesse. Forsvarsbyggs prosjekter konkurrerer med mange andre attraktive prosjekter i Bergensregionen, og det er derfor viktig for oss å profilere hvilke oppdrag Forsvarsbygg kan tilby, sier områdeleder for Forsvarsbygg Utvikling i Bergen, Bernt Stensaker.

Nytt buildingSMART-prosjekt til høsten

De besøkende fikk blant annet se det nye SJKE-bygget som offisielt åpnes til høsten. Dette er et pilotprosjekt for buildingSMART, en prosjekterings- og byggemetode som gjør det mulig å gjøre kollisjonstester og simulere hvordan bygget vil fungere ved hjelp av tredimensjonale, digitale modeller.

- Vi informerte EBA-foreningen om at Forsvarsbygg til høsten utlyser en konkurranse på ny blandingsgassbod for klargjøring av dykkerutstyr. Prosjektet er et nytt pilotprosjekt for buildingSMART, og vil være meget attraktivt og utviklende for kontraktøren å være med på, sier Stensaker.

Image "11795_2.jpg" without description

SNART FERDIG: buildingSMART-prosjektet nytt administrasjonsbygg for Sjef Kysteskadren er innflyttingsklart. Til høsten utlyses det nye BS-prosjektet, ny blandingsgassbod

Avslutning i tørrdokken

På byggeplassen til nytt militært treningsanlegg fikk gjestene blant annet omvisning i den nye treningshallen, nærkamprommet og svømmehallen med to stålbassenger. Til slutt fikk de begeistrede besøkende en titt i tørrdokken der også en Kystvaktbåt var dokket inn.

Image "11795_3.jpg" without description

STÅLBASSENG: Gjestene kikker på byggearbeidene ved et av de to stålbassengene i nytt miltært treningsanlegg på Haakonsvern

 

Image "11795_4.jpg" without description

TAR FORM: Bygningskroppen på nytt militært treningsanlegg begynner å ta form

 

Tekst og foto: Åsmund V Sjursen

 

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.