Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Brann på Terningmoen

Natt til tirsdag 9. februar brøt det ut brann i en lagerbygning på Terningmoen. Ingen personer ble skadet i brannen, men tre bygninger ble totalskadet. Arbeidet med å finne erstatningslokaler er igangsatt.

Brannen startet 00.48 natt til tirsdag. Brannen spredde seg først til Østerdals depot og deretter til et våpendepot. Politiet og brannvesenet var raskt på plass, men brannmannskapene kunne ikke berge noen av bygningene.

Ingen skadd
– Jeg er veldig lettet for at det ikke ble noen personskader, men brannen har medført store materielle tap, sier sjef i Markedsområde Østlandet Åge Mohaugen.

Image "11738_1.jpg" without description

NEDBRENT: Tre bygninger deriblant Østerdals depot (bildet) brant ned i brannen.

Forsvarsbygg er ansvarlig for bygningsmassen i Terningmoen leir. Bygningene var fra henholdsvis 1888, 1933 og 1943, men ingen av dem var vernet.

Ros til hjelpemannskap
Mohaugen vil rose mannskapene i politi, brannvesen og medarbeidere i Forsvaret og Forsvarsbygg for innsatsen som ble gjort under brannen, med å avgrense brannen og redde byggene i nærheten.

- Det var viktig for oss å sørge for at infrastruktur og øvrige bygg på Terningmoen fungerte slik at Forsvarets aktivitet ble minst mulig hemmet.

- Vi er godt i gang med å finne erstatningslokaler til Forsvaret for videre lagring av blant annet klær og utstyr. Forsvarsbygg vil rydde tomten så fort tomten er frigitt av politi og Forsvaret, avslutter markedssjef Åge Mohaugen.

Tekst: Ann Kristin Bjerknes
Foto: Hilde Riseng

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.