Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Etablering av redningstjenesten fullført

Torsdag 12. mars ble redningstjenestens nye helikopterbase på Florø overlevert. Forsvarsbygg har på oppdrag fra Justis- og politidepartementet etablert anlegget og vil stå for utleie og drift av anlegget.

- Forsvarsbygg er stolte over å bidra til å styrke redningstjenesten og sikre en så viktig samfunnsoppgave, uttaler regionsjef Jens Levi Moldstad og eiendomssjef Rune Røen i Forsvarsbygg.

Den formelle åpningen av hangaren og utearealet ble foretatt av justisminister Knut Storberget i oktober 2009. Nå er også overnattings- og kontordelen på plass. Dermed er anlegget komplett, en viktig milepæl som i dag ble behørig markert gjennom en formell overlevering.

Image "11751_1.jpg" without description

VERDENS BESTE TILSTEDEVAKT: Ordene tilhører skvadronsjef 330 Ob. lt Svein Tore Pettersen (i uniform). Fra venstre: Avd.dir Ole Hafnern (Justisdepartementet), regionsjef Jens Levi Moldstad (Forsvarsbygg), sjef 330 Svein Tore Pettersen, Administrerende direktør Frode Sjursen (Forsvarsbygg) og eiendomssjef Rune Røen (Forsvarsbygg). Foto: Trond Enemo

Viktig samfunnsansvar
Administrerende direktør i Forsvarsbygg; Frode Sjursen var til stede på torsdagens markering. I tillegg var representanter fra samarbeidspartnerne i Justis- og politidepartementet, Avinor, Helse Vest, Flora kommune, og ikke minst Forsvaret ved Luftforsvaret 330 skvadronen til stede.

Den nye redningsbasen vil være "hjem" for redningstjenestens personell plassert ved Luftforsvarets viktige redningsoppdrag i det ofte tøffe været langs Vestlandskysten. Forsvarsbygg ønsker våre nye leietagere velkommen.

Image "11751_2.jpg" without description

KONTRAST: Den kunstneriske utsmykningen er foretatt av Katrine Giæver
Foto: Frank Nordheim

Miljømessig gunstig drift
Miljø er et satsningsområde for Forsvarsbygg, og det har preget tilnærmingen til prosjektet. Tilstedevakten er derfor oppvarmet ved hjelp av en varmepumpe som overfører varme fra luft til vann som hovedenergikilde. Som reserve er det valgt gassoppvarming i stedet for olje. Ellers er det installert sensorer i hele bygget, som styrer ventilasjon og lys for å redusere energiforbruket.

Image "11751_3.jpg" without description

MODERNE FASILITETER: Detaljebilde av kontor- og forlegningsdelen plassert rett ved hangaren. Foto: Frank Nordheim

Mange aktører og godt samarbeid
Samarbeidet med Avinor, Flora kommune, Forsvaret og ikke minst Justis- og politidepartementet er en viktig årsak til at man har kommet dit man er i dag. I tillegg har samarbeidet med Forsvarsbyggs kontraktspartnere og entreprenørene Allbygg og Entreprenørservice vært svært godt.

Image "11751_4.jpg" without description

SKAL DRIFTE: Drifts- og servicetekniker Egil Raad (Forsvarsbygg) sammen med Kapt og prosjektleder fra Luftforsvaret. Kapt Erland Carlsen (330 skavdronen) Foto: Trond Enemo

 

Tekst: Trond Enemo

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.