Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Forsvarsbygg og Forsvaret slukker igjen lyset 27. mars

Forsvarsbygg og Forsvaret er igjen med på verdens største klimakampanje, Earth Hour 2010. Kampanjens mål er å få over en milliard mennesker over hele verden til å slukke lyset i en time den siste lørdagen i mars. Earth Hour er en påminnelse om sammenhengen mellom verdens klimautfordringer og energibruk.

Forsvarsbygg bygger, forvalter, drifter og avhender eiendom for forsvarssektoren. Sammen med Forsvaret vil Forsvarsbygg slå av flest mulig lys i de over 8000 forsvarsbyggene og -anleggene i Norge. Forsvarsbygg slår av alt lys i egne lokaler ved arbeidsslutt fredag 26. mars.

- Som Norges største offentlige eiendomsaktør har vi allerede satt fokus på energibruk, og ser det som selvsagt å bidra til kampanjer som kan være med på å redusere energiforbruket. På denne måten kan vi inspirere oss selv og andre til en mer bevisst energibruk, sier administrerende direktør i Forsvarsbygg Frode Sjursen.

Mørke festninger
Forsvarsbygg forvalter også en rekke signalbygg som er godt synlige i mange norske byer. Den 27. mars mellom klokken 20.30 og 21.30 slår vi av flomlyset ved følgende festninger:
• Akershus Festning i Oslo
• Bergenhus Festning i Bergen
• Fredriksten Festning i Halden
• Oscarsborg Festning ved Drøbak
• Kongsvinger Festning
• Kristiansten Festning i Trondheim

I 2010 vil Forsvarsbygg fortsette arbeidet for redusert energibruken., Earth Hour er en fin markering av dette arbeidet.


Les mer om kampanjen på Earth Hour sin hjemmeside

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.