Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Julestemning på festningene

Besøk en festning i førjulstiden, og opplev den unike atmosfæren og den fine julestemningen disse flotte kulturarenaene kan by på.

Julemarked på festningene
I førjulstiden blir det også i år mulighet til å oppleve den unike atmosfæren og den fine julestemningen som er på festningene. Forsvarsbygg Nasjonale Festningsverk kan i samarbeid med kulturinstitusjoner, lokalt næringsliv, venneforeninger og andre festningsaktører tilby et variert og spennende aktivitetsprogram.

På Fredriksten festning, Fredrikstad festning – Gamlebyen, Fredriksten verft, Oscarsborg festning, Karljohansvern og Akershus festning vil det være julemarkeder, juleverksteder, familieunderholdning og andre hyggelige juleaktiviteter.

 

Image "11846_10.jpg" without description

Halden, 27.–28. november

For 10. gang arrangeres det tradisjonelle julemarkedet med salgsboder i de historiske bygningene i indre festning. Festningens gamle bakeri fyres opp, og det bakes brød på gamlemåten. Museene er åpne, og det er mulighet for servering flere steder på festningen. Åpningstider kl. 12-18 begge dager. Se mer info på http://www.visithalden.com/

Image "11846_11.jpg" without description

Fredrikstad, 27.–28. november

Julestemning i festningsbyen i hele desember, men med utvidet julemarked på torvet denne helgen. Musikk og underholdning fra oppsatt scene. Søndag 28. november tennes julegrana med utdeling av godteposer til barna.

Image "11846_12.jpg" without description

Stavern, 27.–28. november og 4.–5. desember

Verftets vakre juletre tennes klokka 17.00 under julegateåpningen 27. november, og tente fakler rammer inn småstiene som fører til det årlige julemarkedet i Steinbrakka. Det bugner av hjemmebakte kaker, engler, hjerter  og annet som hører julen til. Her kan man også beundre pepperkakeutstillingen, som store og små bidrar til hvert år. Åpent kl. 12-18 begge helger.

Image "11846_13.jpg" without description

Drøbak, 5. desember

Stemningsfylt julemarked i Borggården. Dette blir en fantastisk familiedag for store og små. Salgsboder, juleverksted for barn og familieunderholdning med blant annet programleder for Newton, Kristoffer Sagmo Aalberg. Det blir dans rundt juletreet og kanskje kommer Oscarsborgnissen. Åpningstid kl 12-16. Fergeavgang fra Drøbak til Oscarsborg hver time, gratis ferge for alle denne dagen.

Image "11846_14.jpg" without description

Horten, 10.–12. desember

Stemningsfylt arrangement for både barn og voksne. Tradisjonelt marked med håndverk, julebakst og tilbehør. Hyggelige spisesteder og åpne kunstverksteder. Konserter, utstillinger og museumsaktiviteter. Julegrantenning fredag 10 desember. Åpningstid for marked og utstillinger: kl. 12-17 lørdag og søndag.

Image "11846_15.jpg" without description

Oslo, 4.–5. desember, 11.–12. desember og 18.–19. desember

De tre første helgene i desember kan publikum oppleve et stemningsfylt og julepyntet Akershus slott med juleverksted og andre aktiviteter rettet mot barnefamilier. Åpen kafé og suvenirbutikk. Åpningstid kl. 12–17 lørdag og søndag.

For komplett program, se http://www.nasjonalefestningsverk.no/

 

Image "11846_8.jpg" without description

Julestemning på Oscarsborg festning. Foto Erik Selmer

Image "11846_9.jpg" without description

Julestemning på Fredriksten festning. Foto: Erik Selmer

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.