Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Klart for jegerne

Flerbrukshallen for Jegerkompaniet klar på Setermoen.

I løpet av våren flytter Jegerkompaniet fra Garnisonen i Porsanger til Setermoen. Nylig kunne Hæren og Etterretningsbataljonen – der Jegerkompaniet inngår - overta flerbrukshallen som skal huse jegernes materiell, og fungere blant annet som troppskontor, undervisningslokaler og sted for vedlikehold og trening.

Image "11753_1.jpg" without description

Den nye flerbrukshallen er en integrert del av utdanningssenteret på Setermoen

Operativ
Flyttingen fra Porsanger ble vedtatt av Stortinget i 2008 under behandlingen av den nye langtidsplanen for Forsvaret. I mai forlates GP og 1. juni er de fullt operative på Setermoen.
Samtidig pågår arbeidet for fullt med det nye ledelsesbygget for E-bataljonen vegg i vegg.

 


- Når dette står ferdig får vi en helt ny hverdag. Dette vil ha direkte operativ effekt, sier major Jan Inge Hansen, nestkommanderende i E-bataljonen.

Suksess
- Arbeidet med å realisere dette bygget for jegerkompaniet er en suksesshistorie, slo oberst Leif Petter Sommerseth fast. Han er sjef for operasjonsstøtteavdelingen i Hæren.
Fra Forsvarsbygg Utleie gratulerte seksjonssjef Svein Tore Skogstad Hæren med nybygget. Regionsjef Hårek Elvenes i Forsvarsbygg Utvikling Nord konstaterte at Setermoen er blitt en leir alle er stolt over å vise fram.
Nybygget for jegerkompaniet er en utvidelse av en flerbrukshall på 1 004 kvadratmeter og tilgang til et felles servicebygg med toaletter og møterom. Halldelen for jegerkompaniet har kostet om lag 21 millioner kroner.

Image "11753_2.jpg" without description

- Flerbrukshallen for Jegerkompaniet er en suksesshistorie, sier oberst Leif Petter Sommerseth. Han blir gratulert av regionsjef Hårek Elvenes fra Forsvarsbygg. Til venstre seksjonssjef Svein Tore Skogstad, Forsvarsbygg, til høyre major Jan Inge Hansen fra E-bataljonen og bak det hele står prosjektleder i Forsvarsbygg Torfinn NilssenTekst og foto: Terje Bartholsen

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.