Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Nybygging for befal på Skjold

Arbeidet med 30 nye hybler for befal er i gang på Skjold. Det blir innflytting til sommeren.

For å rydde plass til de 30 nye befalshyblene har Forsvarsbygg revet fire gamle firemannsboliger som var mellom femti og seksti år gamle.

- De gamle boligene hadde gjort sin tjeneste og var absolutt modne for utrangering. Dette blir en stor forbedring også for det sivile tettstedet, sier prosjektleder Helén Isabel Ryeng i Forsvarsbygg.

Image "11836_2.jpg" without description

Skjold: Godt samarbeid gir gode befalshybler. Fra venstre: Prosjektleder Helén Isabel Ryeng, Forsvarsbygg, Plassmajor Kristian Ouren, Hæren, Øystein Myrvoll, Forsvarsbygg, John-Oskar Nyvoll og Bjørn Holien, begge fra Econor

Store

De nye hyblene blir liggende helt inntil sentrum i Øverbygd og med kort vei til leiren. Hver hybel blir 40 kvadratmeter stor med eget soverom. De som skal bo her får også tilgang til en del parkeringsplasser i eksisterende carporter.

- Dette vil være et stort løft for å bedre et kritisk behov for Hæren på Skjold. Det er uten tvil også viktig for å sikre god rekruttering til Skjold leir, der opp mot 1 000 mennesker har sitt daglige virke, sier plassmajor Kristian Ouren.

Lærlinger

For entreprenøren Econor som har hovedbase i Tromsø er dette det andre prosjektet de har vunnet konkurransen om på Skjold. Samtidig pågår siste fase av arbeidet med Flerbrukshall nummer to like innenfor leirgjerdet.

– For oss har Forsvarsbyggs investeringer i midt-Troms vært et viktig bidrag i en periode der det ble ganske brå stopp i byggeaktiviteten i Tromsø. Vi har god erfaring med Forsvarsbygg som byggherre og vi bruker prosjektene bevisst også til å heve kompetansen i firmaet og utdanne lærlinger, sier daglig leder John-Oskar Nyvoll.

Samarbeid

Forsvarsbygg legger stor vekt på å få til et godt samarbeid i prosjektene, både med entreprenøren, Hærens representanter og ikke minst Forsvarsbyggs egne ansatte som skal drifte og vedlikeholde bygningene når de tas i bruk.

- Dette samarbeidet krever innsats fra aller parter og er like viktig gjennom hele prosessen fra tidlig planlegging og helt til byggene står ferdig. I dette prosjektet har det vært et godt samarbeid med alle parter, og da er jeg trygg på at sluttresultatet også blir godt, sier prosjektleder Helén Isabel Ryeng i Forsvarsbygg.

De nye befalshyblene skal stå ferdig sommeren 2011.


Tekst og foto: Terje Bartholsen

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.