Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Nytt kontorbygg for FFI åpnet

Torsdag ble Forsvarets forskningsinstitutts (FFI) nye moderne kontorbygg formelt åpnet og tatt i bruk. Administrerende direktør Paul Narum i FFI og administrerende direktør Frode Sjursen i Forsvarsbygg foretok sammen den symbolske snorklippingen.

- Dette har vært et stort og viktig prosjekt for Forsvarsbygg, og vi er svært fornøyd med å ha levert et stilrent og klimavennlig kontorbygg, uttalte Sjursen under markeringen. Administrerende direktør Narum fra FFI stemte i:

- Med nybygget får vi samlet fagmiljøer som til nå har vært spredt omkring på instituttet, og vi kan endelig sette punktum for flere tiårs brakketilværelse for mange av forskerne våre.

Image "11816_1.jpg" without description

Bygget åpnet av en fornøyd kunde! Fra venstre Paul Narum (FFI) og Frode Sjursen (Forsvarsbygg). Foto: Trond Enemo

Arkitektur

Image "11816_2.jpg" without description

Regionsjef Jens Levi Moldstad i Forsvarsbygg ønsket forsamlingen velkommen.
Foto: Trond Enemo

Forsvarsbygg har vært byggherre i prosjektet, med NCC Construction AS som hovedentreprenør. Bygget er oppført i fire etasjer og er forbundet med eksisterende bygg for FFI via interne gangbruer.

Til tross for nøkternt materialvalg, har bygget et fint arkitektonisk preg. Blant annet er det tatt et spennende grep ved at bygget kombinerer et litt røft uttrykk hvor blant annet innvendige søyler og betong synes, med fine, elgante detaljer som for eksempel rundt vinduene. Tydelig blir dette uttrykket i et eget karnapp eller utstikker i bygget hvor hele fasaden fra 3. til og med 4. etasje kun er vinduer.

– Det gir mye naturlig lys inn i bygget, samt at det vil gi de ansatte en god romfølelse, utdyper regionsjef Jens Levi Moldstad i Forsvarsbygg.


Smarte klimaløsninger

Det er lagt vekt på at bygget skal være klimavennlig, og det er derfor merket som et bygg i energiklasse B. Blant annet er vinduene på den mest soleksponerte siden gjort lavere og heller dratt inn i siden av kontorskilleveggen, for dermed å unngå å bruke unødvendig mye energi på innvendig kjøling, men samtidig slik at utsikten fra kontorplass ikke blir ødelagt.

Image "11816_3.jpg" without description

Deler av fasaden på det nye bygget. Karnappet i glass kommer her tydelig frem. Foto: Christian Vinculado Tandberg, Forsvarets forskningsinsitutt

Forskjellige bruksmuligheter

Konstruksjonen er videre preget av et ønske om å oppnå maksimal fleksibilitet hva angår planløsning og bruk. Det er montert kontorskillevegger langs fasadene av bygget. Disse kan enkelt demonteres slik at FFI kan veksle mellom enkeltkontorer og kontorfellesskap hvis de ønsker. Tekniske installasjoner som belysning, ventilasjon med mere er også montert slik at det ikke trengs ombygging ved en senere omdisponering av arealene. Mellom kontorene langs fasadene har en beholdt en bredere "allmenning" langs midten inne i bygget. Dette arealet er møblert som kontorfellesskap.

Image "11816_4.jpg" without description

Orienterte om bygget: Prosjektleder Roar Fjellet og byggelederassistent Åste Liland i Forsvarsbygg ledet hver sin omvisning i det nye bygget. Foto: Trond Enemo


Tekst: Trond Enemo

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.