Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Skytebane bygges inn

Hele Kortholdsbane 2 i Setermoen leir skal bygges inn for å redusere skytestøyen og øke kapasiteten.

Støyen fra skytebanen er i dag tidvis kraftig også inne i tettbebyggelsen på Setermoen. Dette er ikke i tråd med regelverket for støy, og legger store begrensninger på bruken av banen.

Nært
Forsvarsdepartementet har derfor gitt Forsvarsbygg i oppdrag å bygge en hall av limtre over hele banen. Prosjektet vil koste vel 30 millioner kroner.

- Dette er et viktig miljøtiltak for Setermoen. Den innebygde Kortholdsbane 2 blir en enda viktigere bane for skyteutdanningen, blant annet fordi den ligger så nært den øvrige leiren at soldatene kan gå hit, sier prosjektleder Cathrin Amundsen Strømseth i Forsvarsbygg. - Samtidig er støyen fra banen så tydelig både i boligfeltene og inne i sentrum av Setermoen, at noe måtte gjøres, sier hun.

Image "9998_5919.jpg" without description

Slik kan Kortholdsbane 2 på Setermoen bli etter at den er bygd inn. Ill: 3RW Arkitekter.

Økt
Samtidig som den nye limtrehallen vil fjerne støyproblemet, fører det til at banen kan brukes langt mer enn i dag.

- Skytestøyen har naturlig nok lagt store begrensninger på bruken av banen til nå. Den nye limtrehallen som gjør dette til en innendørsbane legger til rette for betydelige mer bruk, selv om selve banen ikke blir større. Så denne løsningen vil bli til glede for både Hæren og sivilsamfunnet på Setermoen, sier Strømseth.

Neste år
Nybygget skal være isolert og vil holde minimum fem varmegrader hele året. Den får ekstra kraftig ventilasjon for å unngå problemer med avgassene fra enkelte typer ammunisjon. Forsvarsbygg starter arbeidet med å planlegge detaljene i byggeprosjektet så raskt som mulig, og limtrehallen skal etter planen stå ferdig før jul neste år.

Image "9998_5916.jpg" without description

Prosjektleder Cathrin Amundsen Strømseth i Forsvarsbygg.

Tekst og foto: Terje Bartholsen.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.