Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Ventetiden snart over på Haakonsvern

Nytt militært treningsanlegg har i 20 år vært etterlengtet på Sjøforsvarets hovedbase Haakonsvern. I dag passerte prosjektet en viktig milepæl da forsvarsminister Grete Faremo la ned grunnteinen for anlegget.

- Jeg er sikker på at dette blir et militært treningsanlegg som vil få stor betydning for Sjøforsvaret, sier forsvarsminister Grete Faremo.

Les talen til forsvarsministeren her (ekstern lenke).

Det nye militære treningsanlegget som ferdigstilles våren 2011, erstatter dagens anlegg fra 1963. Det nye anlegget vil ha nødvendig kapasitet for Forsvarets personell på Haakonsvern og legge godt til rette for militært rettet trening. Det nye militære treningssenteret vil omfatte bygningsmasse på omkring 9000 kvadratmeter, og et utomhusanlegg på cirka 25 000 kvadratmeter. Total prosjektkostnad er på 343 millioner kroner. (Teksten fortsetter under bildet).

Image "9998_5878.jpg" without description

FORSEGLES FOR FREMTIDEN: En kobberkasse som symboliserer grunnsteinen legges ned. Fv.: Forsvarsminister Grete Faremo, adm.dir. i Forsvarsbygg, Frode Sjursen og Sjef Sjøforsvarets skoler, Bernt Grimstvedt.

Image "9998_5883.jpg" without description

SPYDSPISS: - Dette nye treningsanlegget er spydspissen - for ikke å si flaggskipet - blant alle prosjektene i Forsvarsbygg akkurat nå, sa forsvarsminister Grete Faremo i sin tale under grunnsteinsnedleggelsen.

"TRAIN AS YOU FIGHT"
Det nye militære treningsanlegget blir ikke et tradisjonelt idrettsanlegg, men et militært treningsanlegg med funksjonsrettede og realistiske treningsfasiliteter under prinsippet "train as you fight".

- Hovedbygningen vil inneholde svømme- og livredningshall med to svømmebasseng, idrettshall, ulike rom for nærkamp, styrketrening, spinning, klatring, og rom for skadeforebygging og restitusjon samt kontorer og garderober. I det ene svømmebassenget bygges en skipsside for mer realistiske øvelser. Utendørsanlegget vil bestå av ny fotball - og løpebane og en ny kai som vil gi nærhet til sjøen og forsvarsaktivitetene der. Dette blir et spennende og unikt treningsanlegg vi alle kan være stolte av, sier regionsjef i Forsvarsbygg Bjørn Tore Rognstad.

Image "9998_5893.jpg" without description

REALISTISK TRENING: En skipsside er under oppføring i spesialbassenget.

- VIKTIG ANLEGG
- Vi får nå et treningsanlegg som er tilpasset dagens behov, der Sjøforsvarets personell kan trene og øve realistisk og sikkert på ferdigheter som kreves i militære situasjoner, sier forsvarsminister Grete Faremo. Dette blir også et viktig anlegg for trening og restitusjon for soldater som skal ut og som kommer hjem fra utenlandsoppdrag, sier forsvarsministeren.

- Vi er stolte av å kunne bidra til å styrke Forsvarets operative evne ved å bygge dette militære treningsanlegget, sier administrerende direktør i Forsvarsbygg, Frode Sjursen. Forsvarsbygg vil også stå for drift og vedlikehold av anlegget etter ferdigstillelsen.

Image "9998_5888.jpg" without description

Oppi kassen ligger dagens taler, gjestenes visittkort og dagens utgaver av Bergens Tidende og Bergensavisen. Legg også merke til USB-stikken med Forsvarsbygg-logo. Den inneholder byggetegninger.

Tekst og foto: Åsmund V. Sjursen

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.