Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

- Føler oss verdsatt

I forrige uke ble sju nye flotte boliger for til sammen 20 millioner kroner overlevert fra Forsvarsbygg til Haakonsvern orlogsstasjon i Bergen. Nå har de første heldige beboerne flyttet inn.

Sara (2) er litt sjenert og gjemmer seg bak mamma når vi kommer inn døren til den lille familien på tre. Malingen hadde knapt tørket på veggene da de flyttet inn i Forsvarsbyggs splitter nye treroms leilighet i Lyderhornslien i Bergen. Ingen før dem hadde laget mat på kjøkkenet før, og ingen hadde sovet i soverommene. Fra den lyse stuen kan man skue utover by, fjord og fjell gjennom store vinduer.

- Vi føler oss kjempeheldige som har fått lov til å flytte inn her. Det er supert å komme til noe som er helt nytt. Vi flyttet fra en gammel og slitt leilighet fra 60-tallet, så dette er en annen verden, sier Camilla Norgård (27).

- Leiemarkedet er vanskelig i Bergen, og det er minst like dyrt å leie som å eie per måned. Så vi er veldig glade for boligordningen i Forsvaret, sier Rune Bakken Larsen (28). Camilla er nå logistikkstudent ved Handelsinstituttet, mens Rune tar elektro-data-ingeniør-utdannelse på Sjøkrigsskolen.

Julehandel på 20 millioner
Leiligheten er en av de sju boligene Forsvarsbygg anskaffet på oppdrag for Forsvarsdepartementet før jul. Total prosjektramme var 20 millioner kroner.

- Leilighetene ble overlevert til Forsvaret klar for innflytting. Ved bruk av erfaringer fra tidligere boligprosjekter, og en tydelig kravspesifikasjon, fikk vi kjøpt leiligheter som både er godt egnet for Forsvarets personell og som også er gode investeringsobjekter, sier prosjektleder i Forsvarsbygg, Tone Ryland.

Gamle boliger ut
- En forutsetning for prosjektet er at Forsvarsbygg selger like mange boliger som vi kjøper inn. I boligprosjektene i 2007 og 2009 kjøpte Forsvarsbygg Utvikling for 85 millioner kroner, og etter relativt kort tid avhendet Skifte Eiendom uhensiktsmessige boliger for det samme beløpet, sier Jon Settemsdal i Forsvarsbygg Skifte Eiendom. Settemsdal var tett involvert med juridisk kvalitetssikring og budgivning i boligprosjektet.

Leder ved boligkontoret på Haakonsvern, Atle Ahlsen er glad for utskiftningen.

- Vi er fornøyde og glade for å bytte ut gamle og slitte boliger med nye. Det er hyggelig å kunne tilby beboerne moderne leiligheter med høy standard, sier Ahlsen.

- Føler oss verdsatt
Forsvarsbygg leier nå ut boligene til Boligkontoret på Haakonsvern, som igjen leier ut leilighetene til personell i Forsvaret i henhold til Forsvarets boligdirektiv. Særlig er unge med familie og barn prioritert i ordningen.

- Jeg tror at gode boforhold øker den generelle trivselen i Forsvaret, og bidrar til økt rekruttering. Forsvaret har møtt oss på en veldig god måte, og vi føler oss verdsatt som får lov å bo her, sier Rune Bakken Larsen.

105 millioner
Alle de sju leilighetene har tre rom, og mellom 75 og 95 kvadratmeter. Av de sju innkjøpte boligene er fire helt nye, mens de tre andre er bygget i 2006. Totalt har Forsvarsbygg i underkant av 200 boliger til utleie i Bergensområdet. Av disse er nå 43 av leilighetene nyanskaffet de tre siste årene for til sammen 105 millioner kroner.

Beliggenhet

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.