Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Fight Club i renseanlegget

Svømmehall, kino eller konsertscene? Temperaturen var høy og engasjementet stort da ulike aktører var invitert til en verbal slåsskamp om renseanlegget.

Onsdag 1. juni inviterte Oslo Arkitektforening og Oslo Byforum til debatt om utviklingen av Kvadraturen, og ikke minst om framtiden til det gamle renseanlegget. Til debatten hadde de invitert alle som har gitt tilbud til Forsvarsbygg om utvikling av renseanlegget, samt byråd for byutvikling i Oslo, Bård Folke Fredriksen.

Ros til Forsvarsbygg

Både byråden og flere av debattantene roste Forsvarsbygg for utviklingsplanen for Akershus Festning og ikke minst initiativet med revitalisering av renseanlegget. Bidraget til byutvikling er viktig brikke i den tredelte visjonen for utviklingen av Akershus Festning; nemlig som Forsvarets hovedsete, nasjonalt monument og del av Oslos byutvikling.

Pushwagner, svømmehall, kino, håndverkersenter, konsertarena

Rundt 100 fremmøtte fikk høre de ulike aktørene argumentere for hvorfor nettopp deres løsning var den beste for både renseanlegget og Kvadraturen. Tonen mellom konkurrentene var god, selv om ingen av dem lot muligheten for små sidespark mot de øvrige gå fra seg. Forsøket fra debattleder Erling Fossen om å la publikum kåre en vinner, fikk ikke noe entydig utfall. Publikum delte seg omtrent i fem – i tråd med de fem ulike innspillene.

- Jeg synes dette initiativet fra Oslo Arkitektforening og Oslo Byforum var spennende og kreativt. Det viste et stort engasjement for et viktig byområde der vi i Forsvarsbygg har en meget sentral rolle. Når det gjelder konkurransen om den videre utviklingen av renseanlegget, er det morsomt med så mange og ulike ideer, og det er betryggende å høre at alle aktørene har gode tanker for hvordan dette område kan revitaliseres, sier prosjektleder for utviklingen av renseanlegget, Thor Krogh.

 

Beliggenhet

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.