Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Grunnstein for generalen

Forsvarsminister Grete Faremo la ned grunnsteinen for Hærens ledelsesbygg på Bardufoss.

– Dette er en stor og viktig dag for Troms og for Målselv. Men det er også en viktig dag for regjeringen, understreket Faremo.

– Vi har lagt vekt på å flytte generalinspektørene ut nærmere de avdelingene de skal lede. Hærens ledelse er heldig som skal fortsette å være i nord og dette bygget representerer et veiskille for Hæren, la hun til.

KLIMA

Det nye ledelsesbygget for Hæren får den beste energiklassen som finnes, energiklasse A, og bygges som passivhus. Forsvarsministeren la stor vekt på at bygget blir så energieffektivt.

– Jeg vil berømme Forsvarsbygg for å være i forkant med satsingen på miljø. Slik bidrar også Forsvarsbygg til regjeringens klimaarbeid, sa Faremo.

Ordføreren i Målselv, Viggo Fossum, fulgte opp:

– Det ligger et sterkt signal til omverdenen i dette. Forsvaret bygges opp i nord, og her skal vi fortsette med å utdanne verdens beste soldater, sa Fossum

MODERNE

Flyttingen av Generalinspektørene ut av Oslo ble vedtatt av Stortinget i 2008. Foreløpig holder hærledelsen til i det tidligere divisjonsbygget på Bardufoss.

– Vi har deltatt i utviklingen av bygget så langt og vil delta aktivt også i den fasen vi går inn i nå. Vi ser veldig fram til å kunne flytte inn i et moderne og tidsriktig ledelsesbygg mot slutten av neste år, sa generalinspektøren for Hæren, Per Sverre Opedal.

BETYDELIG

Nybygget skal gi plass for Generalinspektøren for Hæren og hans stab. Det blir 2000 kvadratmeter stort med 78  kontorplasser.

– Forsvarsbygg har lagt mye krefter i dette prosjektet. Vi har gjennomført arkitektkonkurranse. Bygget vil være et pilotprosjekt som tilfredsstiller strenge krav til energiforbruket, og gjennomføres ved hjelp av avansert informasjonsteknologi, såkalt buildingSMART. Et prosjekt som dette til over 70 millioner kroner gir også betydelige ringvirkninger lokalt. Vi ser fram til samarbeidet med Nor-Team fra Finnsnes som vant byggentreprisen og med Dyrvik Arkitekter som vant arkitektkonkurransen, sa regionssjef Hårek Elvenes i Forsvarsbygg.

På gruppebildet: Fv: Olaf Dobloug, direktør Forsvarsbygg, Kjell Heitmann, prosjektleder Forsvarsbygg, Viggo Fossum, ordfører Målselv kommune, Per Sverre Opedal, generalinspektør for Hæren, sivilarkitekt Halvor Bergan, Dyrvik Arkitekter AS, Grete Faremo, forsvarsminister, Geir-Inge Sivertsen, daglig leder Nor-Team entreprenørforretning AS og Hårek Elvenes, regionssjef Forsvarsbygg.

Beliggenhet

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.