Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Kontrakt for fornyelse av befalsmessa på Skjold

Forsvarsbygg og Bjørn Bygg AS har inngått en kontrakt for rehabilitering og fornyelse av den gamle befalsmessa på Skjold.

Tirsdag 30. august signerte Hårek Elvenes, regionssjef i Forsvarsbygg og Gro Skaar Knutsen, distriktssjef i Bjørn Bygg AS en kontrakt på verdi av vel 53 millioner kroner (inkl. mva) for å tilbakeføre den gamle befalsmessa i Skjold leir til sin gamle opprinnelse.

- Skjold er en spesiell leir for forsvaret da den gamle leirstrukturen er fredet og mange av byggene er vernet. Fornyelse av befalsmessa er en kombinasjon av både rehabilitering og nybygg. Ifølge Riksantikvaren skal fornyelse av fasader tilbakeføres til det opprinnelige så langt det er mulig, og innvendige fellesarealer skal tilbakeføres til opprinnelig stil så langt det lar seg gjøre. Dette gir oss ekstra utfordringer i forbindelse med de mange prosjektene som Forsvarsbygg har på Skjold, sier Hårek Elvenes.

- Bjørn Bygg har god erfaring med rehabiliteringsprosjekter, og det er utfordrende med vernede bygg. Dette er godt beskrevet i prosjektet, så dette blir spennende for oss, sier distriktssjef Gro Skaar Knutsen.

Etter inngåelse av kontrakten skal Bjørn Bygg AS starte opp byggearbeidet om vel fire uker, og befalsmessa skal være ferdig i løpet av høsten 2012.


Bildetekst:
Her signeres kontrakten til en verdi av vel 53 millioner kroner til Bjørn Bygg AS for fornyelse av befalsmessa på Skjold. Hårek Elvenes regionssjef i Forsvarsbygg og Gro Skaar Knutsen, distriktssjef i Bjørn Bygg AS.  

Beliggenhet

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.