Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Luftforsvarets hovedverksted på Kjeller gjort om til statsforetak

Statssekretær i Forsvarsdepartementet, Roger Ingebrigtsen, markerte i går åpningen av det nye statsforetaket Aerospace Industrial Maintenance Norway SF (AIM Norway SF). Forsvarsbygg har siden september jobbet med å overføre eiendomsmassen som skal inngå i statsforetaket.

Hensikten med å omdanne Luftforsvarets hovedverksted Kjeller (LHK) til et statsforetak er å sette verkstedet i stand til å kunne ta på seg større vedlikeholdsoppdrag for blant andre leverandørene av de nye kampflyene F-35, samt NH-90 helikoptre.

I sin åpningstale trakk Ingebrigtsen nettopp fram behovet for å tilpasse virksomheten til kommende endringer av vedlikeholdskonsept for fly og helikoptre.

- Vi må sette virksomheten i stand til å leve også etter F-16-flyene. Dette er ikke slutten på Kjeller, det er begynnelsen på AIM.

Statssekretæren roste også de ansattes evne til endring, og poengterte hvordan man gjennom etableringen av AIM i tillegg sikrer et konkurransedyktig, relevant og høykompetent fagmiljø ved virksomheten fremover.

Det nye statsforetaket fikk også overlevert et F5 jagerfly i gave under markeringen.

Overføring av eiendomsmasse og tilrettelegging av infrastruktur

Forsvarsbygg har hatt i oppdrag å overføre eiendomsmassen som skal inngå som tingsinnskudd i statsforetaket.

- Vi fikk oppdraget i september og leverte transaksjonserklæringen med redegjørelsen over eiendom, bygg og anlegg, takst og leieavtaler AIM skal ha til Forsvarsdepartementet den 14.desember, forteller advokat Elin C. Julsen, prosjektleder i Forsvarsbygg.

- Det har skjedd mye på kort tid, men det har vært et flott samarbeid underveis. Skedsmo kommune har vært svært tjenestevillige hele veien, og det har vært en imponerende innsats fra alle involverte parter fra start til slutt, avslutter hun.

Beliggenhet

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.