Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Murverksprisen til Forsvarets ledelsesbygg

Forsvarsbygg mottok Murverksprisen 2011 for Forsvarets ledelsesbygg ved Akershus festning onsdag. - Dette er et fremragende bygningsanlegg med høy arkitektonisk verdi, sier juryformann Ole Krokstrand.

Prisen ble delt ut under Norsk Murdag i Trondheim onsdag. Murverksprisen er en utmerkelse som gis til byggverk i Norge, med fremragende arkitektur der murverk også er anvendt på en håndverksmessig og teknisk god måte. Bak prisen står Norsk Murforum og Norske arkitekters Landsforbund.

Forsvarsbygg var byggherre i prosjektet som stod ferdig i 2006, og innebar restaurering av flere gamle bygg som ble bygget sammen med et nytt bygg. Det er nybygget som nå belønnes med Murverksprisen.

Gammelt og nytt
Regionsjef i Forsvarsbygg Utvikling Oslo, Kjell Syversen tok i mot prisen på vegne av Forsvarsbygg. Syversen var prosjektleder for ledelsesbygget i tidligfasen.

- Vi er meget glade for denne prisen. I prosjektet hadde vi svært gode kulturminnefaglige prosesser som resulterte i meget gode arkitektoniske løsninger. Vi er stolte av ledelsesbygget, sier Syversen.

Innovativt murverk
Juryen skriver i sin begrunnelse at "anlegget er et viktig eksempel på hvordan innovativ bruk av tegl i en kompleks situasjon i tilknytning til antikvarisk bygningsmasse som både inspirerer og ansporer."

- Ledelsesbygget er et verdig bygningsanlegg som speiler vår tid og gir de eldre bygningene en ny referanseramme. På en overbevisende måte er historisk og verneverdig bygningsmasse knyttet an til et moderne og funksjonelt kontorbygg, sier sivilingeniør og juryformann Ole Krokstand.

Les pressemelding og uttalelse fra juryen her

Forsvarets ledelsesbygg

Byggherre: Forsvarsbygg
Arkitekt: Jarmund/Vigsnæs AS Arkitekter MNAL
Rådgivende ingeniør: Rambøll Norge AS
Murarbeider: Muravdelingen til Veidekke Entreprenør AS

Beliggenhet

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.