Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

NATO overtar nytt JWC-bygg

Forsvarsbygg overleverer i dag nybygget ved Joint Warfare Centre (JWC) på Jåttå i Stavanger til NATO. – Vi er stolte av å overlevere et godt og stilfullt bygg i dag, sier prosjektleder i Forsvarsbygg, Reidar Bringedal.

Som vertsnasjon for JWC, fikk Norge i 2004 oppdraget om å bygge JWCs nye treningssenter fra NATO. For-svarsdepartementet ga oppgaven til Forsvarets logistikkorganisasjon, som igjen fordelte selve byggeprosjektet til Forsvarsbygg, mens FLO selv tok ansvaret for alt data– og kommunikasjonsutstyr i anlegget. Total prosjektkost-nad for byggeprosjektet er 600 millioner kroner, mens FLOs leveranse er på ytterligere 150 millioner kroner.

- Forsvarsbygg vil takke FLO for et utmerket samarbeid i dette prosjektet. Samarbeidet har vært helt sentralt for en god gjennomføring av dette svære byggeprosjektet, sier Bringedal.

Fleksibelt bygg

NATO-hovedkvarteret JWC ble etablert på Jåttå i 2003, og har som oppgave å trene militært operativt personell som skal delta i operasjoner ledet av NATO. Det handler om krisehåndtering, ledelse og koordinasjon.

- JWCs oppgave er svært omfattende og krever stor fleksibilitet. Nå som bygget er klart til bruk, vil JWC flytte ut av flere gamle bygninger på Ulsnes og inn i et moderne hus. Bygningen er svært fleksibel, og tillater overgang til forskjellige øvelsestyper på svært kort tid, sier Dag Malde. Han er spesialrådgiver for JWCs stabssjef og koordina-tor mot Norge som vertsnasjon. Malde har hatt tett kontakt med prosjektleder Reidar Bringedal under hele pro-sjektets gang.

TV-studio

I tillegg til 250 kontorplasser, innholder det nye bygget et stort datasenter med mange møte- og konferanserom, samt et komplett TV-studio. I første etasje finner man en messe for treningspersonell og et auditorium med 600 sitteplasser. Totalt er bygget på 13 500 kvadratmeter.

- Bygningen er svært teknisk avansert. For eksempel har vi montert datagulv i alle etasjer for å gi plass til alle datakablene, sier Bringedal.

Inventar inkludert

- I tillegg til selve bygget, inngår møbler, tekstiler og inventar i Forsvarsbyggs leveranse. En fordel med det, er at inventaret blir mer i harmoni med arkitekturen i bygget. Det gir en god helhet. Vi er stolte av å levere et godt og stilfullt bygg i dag, sier Bringedal.Flyfoto: Foto: 330-Skvadronen

Foto: Åsmund V. Sjursen
Inngangspartiet til det nye treningssenteret.
Lyselementer er bygget inn i betongen i foajeen.
I førersetet: Prosjektleder i Forsvarsbygg, Reidar Bringedal, prøver registolen i kontrollrommet i TV-studioet. I bakgrunnen spesialrådgiver Dag Malde.

Beliggenhet

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.